Kik azok az üzleti utazók és mire vágynak?

2021. február 04. 16:15

Az üzleti turizmus jelenleg az egyik leggyorsabban fejlődő egységét képezi a szektornak, az utazási élményt javító technológiai fejlesztéseknek köszönhetően.

2021. február 04. 16:15
null

Az üzleti utazók csoportját az 1981-1996 között születtetek teszik ki, de már a ’Z’ generáció is egyre inkább képviselteti magát. Várhatóan 2025-re a teljes munkaerő piac 75%-át ők teszi majd ki. Az üzleti utak számában már most növekedés figyelhető meg a korábbi évekhez képest, jelenleg átlagosan évi 7,4-7,7 utat tesznek meg a munkavállalók. A változáshoz a szektor szereplőinek is alkalmazkodnia szükséges, ha versenyben szeretnének maradni, ami igazi kihívást jelent a piac számára.

Az üzleti utazók szükségletei és elvárásai az utazás kapcsán nagyban eltérnek a hagyományos turistáétól, ezért a szolgáltatásokat érdemes kifejezetten rájuk szabni. Elmondható, hogy igényeik három kategóriára összpontosulnak: wellness szolgáltatások, fokozott utazási élmény és az innovatív megoldások. 

A rohanó munkával töltött vándor életük megkívánja, hogy testi-lelki egészségükre fokozott figyelmet fordítsanak, és ezen elvárásaikat a szolgáltató szektor is kielégítse. Továbbá, elhanyagolhatatlan szempont ennél a típusú utazó közönségnél, a „jetlag” mihamarabbi legküzdése, melyben nagy segítség a helyes és a kiegyensúlyozott táplálkozás. A napirendbe jól beilleszthető testmozgás, akár igénybe vehető személyi edző lehetőségével szintén vonzó opció lehet számukra.

Egy jó szervező óriási segítség az üzleti turisták számára, hiszen mindenhová a lehető leghatékonyabban szeretnének eljutni és komplikációk nélkül intézni ügyeiket. Rengeteg időt pazarolnak a bürokratikus eljárásrendre, egy-egy repülőtéren vesztegelve, az útlevél ellenőrzések során. Ennek megkönnyítése érdekében, már több ország kormánya bevezette számukra a korai érvényesítési folyamatot, melynek segítségével az üzleti utazók sokkal kevesebb időt pazarolnak az ellenőrző pontokon.

Az üzleti utazók munkával kapcsolatos ügyekben járják a világot, ezért fontos számukra, hogy az ehhez szükséges infrastruktúra rendelkezésre álljon, mint például az ingyenes, korlátlan és decentralizált Wi-Fi és szélessávú internet elérhetőség bárhol, ahol járnak. A több napon át tartó utak során, szükséges egy irodai helyiség, ahol távolról is tudják végezni napi feladataikat.

Annak ellenére, hogy utazásuk üzleti célú elvárják, hogyha lehetőségük nyílik rá, akkor az adott várost felfedezhessék és megismerjék annak kultúráját, gasztronómiáját és látnivalóit. A legjobb, ha a vendégnek csak a munkájával járó feladatokra kell koncentrálnia, és minden másban segítséget kap, személyes támogatás vagy digitális alkalmazások által. Igényeik minél inkább kielégítésre kerülnek annál szívesebben térnek vissza egy-egy bevált szolgáltatóhoz, vagy ajánlják azt saját vállalatuk felé, akik ezeknek az utazásoknak a finanszírozói is. Így tehát nem csak a konkrét utazót, de a képviselt céget is meg kell győzni a profizmusról, hogy hosszútávú együttműködések jöhessenek létre.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!