Kiéleződik a verseny az önvezető autók piacán

2021. február 03. 12:43

A Toyota Motor Corp szerint az önvezető autóké a jövő. A nemrégiben megrendezett „The Genesis” névre hallgató online bemutatón, a Toyota új kutatóegysége, a Woven Planet is bemutatkozott. Röviden és kissé titokzatosan számoltak be legújabb fejlesztésükről, mely az elmondottak szerint a világ legbiztonságosabb vezetési élményét nyújtja majd.

2021. február 03. 12:43
null

Az ígéretek szerint az év végéig új segéd vezetésirendszerrel bővítik a személygépkocsik felszereltségét, ami minden eddiginél biztonságosabb élményben részesíti majd a sofőröket. 

A Woven Planet vezetője, James Kuffner, a Google egykori robotika koponyája az online eseményen bemutatta a vezérkart, köztük Daisuke Toyodát, a Toyota vezérigazgatójának, Akio Toyodának a fiát, mint a projekt kulcsszereplőjét. Elárulta továbbá azt is, hogy mesterséges intelligenciával támogatott szoftverek fejlesztésén dolgoznak. A tavalyi évben visszaszerezték a koronát a világ legtöbb autót eladó gyártójaként, ezzel legyőzve a Volkswagen AG-t.

„Még csak most kezdünk bele a világ megváltoztatásába, a technológiánkkal és innovációinkkal” – mondta Kuffner.

A jelen időszakban az önvezető autók kapnak majd főszerepet a piacon, ami jó ideig lefedi az autógyártás teendőit. Kuffner elmondta, hogy a Toyota készen áll, hogy megmutassa nagyközönség előtt egy teljesen önvezető prototípúsát.

A 2020-as évben a Toyota már nyilvánosságra hozta a Woven City, „Jövő városa” nevű prototípúsát. A fejlesztő központot a Fuji-hegy lábánál kívánják megépíteni, amely laboratóriumul szolgál a hidrogén üzemanyagcellákkal meghajtott önműködő gépjárműveknek.

A General Motors Co épp a hónapban keltett feltünést, Consumer Electronics Show online közvetítésén, ahol bemutatták a teljesen önvezető, elektromos repülő Cadillac koncepcióját.


Izgalmas időszak szemtanúi lehetünk, melyben az autógyártás új korszakát éljük, az amúgy is tevékeny iparágban. A nagyvállalatok robbanásszerűen, szinte egymást taposva rukkolnak elő a legújabb technológiákkal, melyeket az egész világ izgalommal figyel. 


Forrás: 
https://auto.economictimes.indiatimes.com/news/auto-technology/new-toyota-tech-unit-promises-worlds-safest-drive/80588833 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiskutya
2021. február 04. 15:05
A jövőben.
Akitlosz
2021. február 04. 15:05
Van már piacuk? Hol lehet önvezető autókat vásárolni?
Nemaztmondták Feri!
2021. február 04. 15:05
Imádni fogjuk, mikor büntetőfékeznek majd egymás előtt a droidok. :)))))))
pandalala
2021. február 04. 15:05
Engem egyébként akkor fog ez érdekelni, amikor el lehet majd küldeni, hogy vásároljon be! .... S az se baj, ha meg is főzi amit vesz .. :-DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!