Az amerikai gazdaság is bukik, ha buknak a nagyvállalatai

2020. november 10. 13:24

A Boeing 466 millió dolláros nettó veszteségről számolt be a harmadik negyedévben a forgalom drasztikus visszaesése miatt. A vállalat 2020 elején 160 ezer munkavállalóval rendelkezett, de az év végére már csak 130 ezer emberrel számol a Boeing.

2020. november 10. 13:24
null
Takács Zsolt

„Történelmileg a Boeing volt a legnagyobb repülőgépgyártó és exportőr az Egyesült Államokban” – mondta Richard Aboulafia, a Teal Group elemzője. Aboulafia szerint

a Boeing működése meghatározza az amerikai gazdaságot is, akárcsak a General Electric.

A Boeing rengeteg kereskedelmi, katonai, védelmi szoftveres és mérnöki programot futtat egyszerre, így a vállalat óriási hatással van az egész ellátási láncra – mondta Arthur Wheaton, a Cornell Egyetem szakértője.

Megszámlálhatatlan belföldi és globális beszállítója van a Boeingnek. Ha a vállalat termékei iránti kereslet csökken, akkor további 17 ezer vállalat termelékenysége is esik. Michael Boyd légiforgalmi tanácsadó szerint egy ilyen komplex rendszernél a költségminimalizálás nem merül ki néhány mérnök elbocsátásában, mivel ezeket egyszer vissza is kell szerezni.

Aboulafia attól tart, hogy a kereskedelmi és vendéglátóipar után a feldolgozóipar is érezni fogja a járvány negatív hatásait. A szakértő szerint a termelés tovább fog csökkeni és egyre több munkavállalót fognak elbocsátani a szektorban.

(Borítókép: MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. december 16. 20:54
"Az amerikai gazdaság is bukik, ha buknak a nagyvállalatai" Hajrá! Úgy esélyt kap a világ többi része, beleértve Magyarországot is.
OberEnnsinnen
2020. november 13. 11:31
Trump képes a válságot kezelni, vele túljut az USA a krízisen. No, de, a tudjuk kik nem engedhetik meg a mély mocsár Donald általi lecsapolását, mert akkor.... ők visszaszorulnak, esetleg sok-sok Madoffja lesz az amerikai börtönöknek... Trump tehát nem, inkább jöjjön a káosz, az anarchia, Így elbújhatnak a világot tönkretevő globálbűnözés következményei alól - gondolják ők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!