Cseh miniszterelnök: Ne legyen vallási fanatizmus a klímaváltozási jelenségekből!

2019. szeptember 19. 20:28

Realista módon kell kezelni a klímaváltozási jelenségeket, nem szabad megengedni, hogy a témából vallási fanatizmus legyen, „látni kell a problémát, de nem szabad eltúlozni, például arról beszélni, hogy a klímaváltozási jelenségek miatt nem lesznek gyermekeink, vagy vegetariánusokká válunk” – jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő kedden Prágában.

2019. szeptember 19. 20:28
null

„Látni kell a problémát, de nem szabad eltúlozni, például arról beszélni, hogy a klímaváltozási jelenségek miatt nem lesznek gyermekeink, vagy vegetariánusokká válunk” – vélekedett a miniszterelnök a cseh képviselőházban megtartott szakmai konferencián. Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy

a lehetséges klímaváltozásra minél jobban fel kell készülni.

Andrej Babis szerint Csehország elfogadja azt a célt, hogy 2050-re megteremtődjön a karbonsemlegesség, de szükségesnek tartja, hogy a gazdasági változások hatékonyak és igazságosak legyenek, s a teher igazságosan oszoljon meg az egyes országok között.

Komoly változások várhatók Csehországban

Tekintettel Csehország ipari fejlettségére, Prága számára az Európai Bizottság által kitűzött cél elérése komoly változásokat eredményezne a gazdaságban. Prága alapvető követelménynek tartja, hogy az Európai Bizottság az atomenergiát is tiszta energiaforrásnak fogadja el – mondta.

Csehországnak megalapozott aggodalmai vannak, hogy a változásoknak súlyos negatív hatása lehet a cseh ipar versenyképességére. Prága ezért elengedhetetlennek tartja, hogy a karbonsemlegességhez az Egyesült Államok, Kína, de például Törökország is csatlakozzanak.

– vélte a cseh kormányfő, aki a témáról New Yorkban, az ENSZ Közgyűlésén is beszélni fog.

„Alapvető követelmény tehát, hogy a karbonsemlegességhez vezető út a következmények viselésében és a lakosság terheinek kompenzálásában igazságos legyen” – szögezte le a cseh kormányfő.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2019. október 19. 22:57
Így van itt mindenki össze fogott Gy.bá talpnyalói ellen, de főleg az igazság mondás.
3M..
2019. október 19. 22:57
Babis és Csányi, fideszes engedéllyel összefoghatott Bige ellen, mert fáj a foguk a műtrágyagyárára, piacaira. Hogy áll az összefogás? Bige még mindig ágál a Fidesz ellen, vagy engedett, mint Simicska? Szebb Jövőt!
luzitanxaver
2019. október 19. 22:57
Nem is lesz, mert már van.
I_Isti
2019. október 19. 22:57
"nem szabad megengedni, hogy a témából vallási fanatizmus legyen" Mos' már mindegy, gyakorlatilag fanatizmus van belőle, hamis messiásokkal, és önjelölt prófétákkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!