Paprika – A kertember 19. 

2023. november 30. 11:46

2023. november 30. 11:46
Hegyi Zoltán

Rettenetes coming out következik. Melynek során és amelyben a kertember töredelmesen bevallja, hogy néhány nappal ezelőttig halvány fogalma sem volt arról, hogy a paprika teleltethető. Azaz tulajdonképpen évelő vagy mi. És annak ellenére élte az életét ily módon hosszan, hogy közben évek óta foglalkozik a termesztésével. Saját használat, családi igények kielégítése, piszmogás azon a jó falusi levegőn, íme néhány ok. Fáradozását több-kevesebb siker koronázta. Az utóbbi időben inkább több. A paprika (is) szeret nála lenni, talaj, napocska, víz rendben. A jó gazda gondossága szintén. A kertember bioarc, dinamikus, növénytársításokat alkalmaz, permakulturálisan közelít, valamint ökológiailag és emberléptékkel. Így képzeljük el őt magunk elé, amint motoszkál, babrál és méláz. És most éppen egy kicsit paprikás a hangulata, ám cseppet sem szomorkás. Inkább új tudással felvértezett, a holtig való tanulásba vetett mélységes hittel átitatott hangulat ez. A gazdagodás az új ismerettel ráadásul akkor következett be, amikor amúgy is bővíteni szándékozott a kertjükben található paprikaszekció ágyásait és parcelláit. Ezt meg azért gondolta így, hogy termesztés és utógondozás nyomán saját piros fűszerpaprikához jusson.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!