Itt vannak az új Oscar-jelöltek!

2023. január 24. 14:53

Németek, folytatások, szomorúság, kakofónia.

2023. január 24. 14:53
null

Kedden bejelentették az Oscar-jelölteket. A legjobb film díjára 10 filmet jelöltek, köztük a Nyugaton a helyzet változatlan új verzióját, az Avatar: A víz útját valamint az új Top Gun filmet.

A legjobb film:
Nyugaton a helyzet változatlan
Avatar: A víz útja
A sziget szellemei
Elvis
Minden, mindenhol, mindenkor
The Fablemans
Tár
Top Gun: Maverick
A szomorúság háromszöge
Women Talking

A top 10 film egészen eklektikus lett. Van köztük folytatás (Avatar és a Top Gun második része), német Nyugaton a helyzet változatlan feldolgozás, Steven Spielberg önéletrajzi film, egy Elvis biopic, svéd szatíra a gazdagokról valamint egy fiktív karmester-asszony nehézségei. A legjobb női mellékszereplő díjára jelölték a Fekete Párduc 2 Angela Bassettjét, a Bálna Hong Chauját, a Sziget szellemeinek Kerry Condonját, a legendás Jamie Lee Curtist és Stephanie Hsut a Minden, mindenhol, mindenkorban nyújtott alakításáért. 

A legjobb férfi mellékszereplő díjára Brendan Gleeson, Brian Tyree Henry, Judd Hirsch, Barry Keoghan valamint Ke Huy Quan az esélyes. A legjobb férfi színész díjára Austin Butler, az Elvis film címszereplője, Colin Farrell a Sziget szellemei főszereplője, a nagy visszatérő, Brendan Fraser a Bálna miatt, valamint Paul Mescal és Bill Nighy az esélyes. 

A legjobb női színész díjára Cate Blanchett a Tár miatt, Ana de Armas a botrányos Marilyn Monroe film miatt, Andrea Riseborough, Michelle Williams és Michelle Yeoh lett jelölve.

A legjobb kosztüm díjára a Babylon (Hollywood 1920-as éveiről szóló fantazmagória, ami igazából egy szerelmeslevél a filmekhez), a Fekete Párduc 2, az Elvis valamint a Mrs. Harris Párizsba megy, illetve a Minden, mindenhol, mindenkor az esélyes. 

A legjobb hang díjára a Nyugaton a helyzet változatlan, az Avatar 2, az Elvis valamint a Top Gun 2 és a Batman az esélyes. A legjobb eredeti filmzenére a legendás John Williams újfent jelölést kapott, a The Fablemanshoz írt zenéjéért. Mellette a német Volker Bertelmann a Nyugaton a helyzet változatlanért, Justin Hurwitz a Babylonért, Carter Burwell a Sziget szellemeiért valamint Son Lux a Minden, mindenhol, mindenkorért drukkolhat a kihirdetések során.

Nyitókép: Stefani Reynolds / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2023. január 26. 01:41
Az Avatar inkluzív narratívája az azuropigmentált GMO transzhumanoidokról, a reptiloambfibiánokról, valamint a toxikus maszkulinitásből eredő kolonializáló expanzióról, a pszichopátiás agresszióról és bálnavadászatról valóban megkapó történet.
gacsat
2023. január 24. 22:09
Ünnepség a zsinagógában. Rég nem nézek meg semmilyen díjas filmet.
Google
2023. január 24. 19:52
Halottnak a csók..
Krupp Skya
2023. január 24. 19:05
Ezt a szobrot inkább öntőmunkásnak nézném, aki a kezében fogja a kokilla nyelét és nézi a kohót, hogy olvad e már a vas. Gyurcsánynak is jó lenne egy ilyen öntőmunkás kokilla nélkül ő öntené a Whiskyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!