Jó reggelt, magyarok!

2019. március 02. 09:27

Több mint négy évtizedes fennállását ünnepli a Beatrice. Népszerű ébresztődalukkal köszöntjük őket.

2019. március 02. 09:27

A kommunizmus kései időszakában is többnyire a tűrt és tiltott kategóriák határmezsgyéjén mozgó Beatrice idén tartja 40 éves jubileumi koncertsorozatát. Noha az együttes 1978-tól számítja történetét, a tavaly megkezdett, ünnepi koncertsorozat idén is folytatódik.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2019. március 03. 20:17
:) Na tessék, egészen tűrhető, nem is csoda, hogy sláger lett: https://www.youtube.com/watch?v=Ghy5wgnI_vU
ami személyes
2019. március 03. 12:38
https://www.youtube.com/watch?v=YZNHOYfom6U
fakutya Bobber
2019. március 02. 21:02
Ősi, mondhatnám törzsi ellentétek ezek, kérem. A Pannon Rádió elleni zenészbojkott fenntartása érdekében rövidesen az Alkotmánybírósághoz fordul a Társaság a Szabadságjogokért Egyesület (TASZ). A hatályos jogszabályok alapján ugyanis nem egyértelmű, hogy az előadók letilthatják-e szerzeményeik lejátszását a szélsőséges hangvételű rádióban. A hat zenekar - a Kispál, a Nyers, a Másfél, a Kimnowak, az Anima Sound System és a Pál Utcai Fiúk - már régóta fontolgatta, hogy valamiképp hangot ad véleményének. Február elsején szánták el magukat egy tiltakozó nyilatkozat megírására, amit faxon el is küldtek a Pannonnak. Kiállásuk inspirálóan hatott más zenészekre, művészekre is: tiltakozásukhoz hatvanan csatlakoztak. - Konkrétan közülük EGYIKET SEM akarta játszani a Pannon rádió. :D A Pannon Rádió nem tulajdonít nagy jelentőséget a zenészek tiltakozásának. "A február elsejei faxos nyilatkozatot komolytalannak gondoljuk, mivel azt nem írták alá saját kezűleg" - mondta Zárug Péter Farkas szerkesztő. A faxra egyébként első válaszuk ez volt: "Jó." https://magyarnarancs.hu/belpol/bojkott_a_pannon_radio_ellen_a_magyar_zene_riadoja-62181
fakutya Bobber
2019. március 02. 19:11
A legendás Simonok közül is már csak az egyik él. Elmentünk Agárdra, hogy megnézzük a Karthagót, vagyis inkább a Gidófalvyt… Beültünk a Feró ócska, kék Zsigulijába. Megálltunk egy vasúti átjáró előtt, a tömeg körülöttünk. Tudod, ott a pecsenyesütők előtt, a sorompónál! Valaki kiszúrta, hogy ott a Nagy Feró. Odarohantak a kocsihoz és fölkapták. Velünk együtt, pedig jó súlyosak vagyunk. És vitték. A Feró megijedt, hogy össze fogják törni a kocsit. De szépen óvatosan vitték... Ringatóztunk, mint egy hajón. Bementünk hátulról, rögtön odajött egy főrendező és kérte a Ferót, hogy a sötétedésig bújjon el, mert ha meglátja a tömeg, rögtön odarohan a színpadhoz. Pedig az egy Karthágó-koncert volt. Aztán mikor mégis kiszúrták, kiabálni kezdtek a Gidófalvynak, hogy áruló, áruló. Ő meg azt hitte, hogy a Feró csinálja, pedig semmi köze se volt hozzá. Hetvenkilenc decemberében buli a Kertészeti Egyetem Klubjában. Ritka alkalom, ilyen helyekre sohase hívtak, pedig nagyon sok egyetemista szerette a BEATRICÉ-t. Figyelték a szövegeket. És aki figyelte, megértette. Szép kis értelmiségi tábora volt a bandának. A KEK-en is telt ház, sikeres buli. Álltunk valahol hátul, amikor odajött a Benkő Laci. Ismertük egymást. Kérdezi, velük vagyunk-e. Persze látszott is, nyakunkban a babos kendő. Kérte a Laci, szóljunk Ferónak, hogy buli után legyen szíves menjen be az Omega öltözőjébe. Volt nekik egy külön helyiségük, akkoriban ott próbáltak... Bementünk mi is. A Benkő Laci azzal fogadta, hogy Ferókám, ez óriási! Amit ti csináltok, az csoda! Mire a Feró: – Kérlek szépen örülök, hogy neked tetszett. Nem értette, mire megy ki a játék? A Benkő megkérdezte, hogy le van-e már kötve a jövő nyári programja a zenekarnak. Majdnem elröhögtük magunkat. Nyári program? Örültünk, ha januárra volt egy-két buli, amit talán nem mondanak majd vissza... Erre a Benkő kivágta a lapot. Hogy szeretné meghívni a BEATRICÉ-t egy közös turnéra. Omega-BEATRICE. Akkor az LGT-ról még szó sem volt. Ők inkább Angliában turnéztak. Az Országos Rendező Irodában először kifejezetten tiltakoztak az Omega-RICE-turné ellen. Ők inkább az Eddát akarták. Egyszer is ülünk az ORI-büfében, mikor hatalmas ajtócsapkodás. Halljuk, hogy a Benkő Laci kiabál: – Elmehettek a francba, én akkor is a BEATRICÉ-vel fogok föllépni! Megtanultuk tisztelni a pasast. Közben az LGT mégis szabad lett, és valami igencsak kerülő úton belekeveredtek a turnéba. Sokan húzták a szájukat, de nem volt mit tenni... https://nemerrebaszikamagyar.blog.hu/2012/03/08/roadok_a_ket_simon_szabad_2_resz A Simonok tudják, mit beszélnek, végig követték a Ricsét mindig mindenhova.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!