A Saul fia alkotói is szavazhatnak az Oscar-díjakról a jövőben

2016. július 01. 11:15

Közel 700 új tagot hívott meg soraiba az Amerikai Filmakadémia, majdnem felük nő, illetve valamilyen kisebbséghez tartozó. Az új tagok között van a Saul fia több alkotója is.

2016. július 01. 11:15

Az Amerikai Filmakadémia 683 új tagot hívott meg soraiba; a leendő új tagok 46 százaléka nő és 41 százaléka valamelyik kisebbséghez tartozik. Mindez valószínűleg nem véletlen, hiszen a testületet régóta érik bírálatok amiatt, hogy túl sok idős fehér férfi van a zsűriben. Az idei Oscar-gálát több színes bőrű színész is bojkottálta amiatt, mert már második éve csak fehér színészek kaptak jelölést a színészi kategóriákban.

Az új tagok között lesz egyébként a Saul fia című Oscar-díjas magyar film több alkotója is, így Nemes Jeles László rendező-forgatókönyvíró, Erdély Mátyás operatőr, Zányi Tamás hangmérnök és Clara Royer forgatókönyvíró.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Adam5
2016. augusztus 15. 08:56
Próbáltam megnézni a Saul Fiát, nem sikerült, felér egy abortusszal. De legalább így több belterjes szavazhat majd egymásra.
marko11
2016. augusztus 15. 08:56
Gratulálok!
Felvidéki1
2016. július 01. 18:25
Alkotói.. azok. Ha Oscart akarsz, készíts egy holokausztos filmet. Nem baj, ha nézhetetlen és unalmas, akkor is megkapod. Lejáratja magát a Filmakadémia. Bánni fogják ezt még, szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!