Borozót és éttermet is nyitna a jegybank

2016. március 02. 08:54

Borozó, bormúzeum és étterem is lesz a jegybank Pallas Athéné Domus Animae Alapítványának tervezett doktori iskolájának Úri utcai ingatlanában, a régi budai városházában. Matolcsyék a Tiborcz Istvánhoz kötődő Eliosnak, és a Mészáros Lőrinchez köthető Magyar Építő Zrt-nek is adnak munkát.

2016. március 02. 08:54

A jegybank egyik alapítványának, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány Úri utcai ingatlanában, a régi budai városháza épületében borozó, bormúzeum és étterem is lesz – írja a Magyar Narancs. A Matolcsy György vezette jegybank eredetileg doktori iskolát tervezett az épületbe, ám a lap kikérte a fővárosi kormányhivatalától az építési engedélyeket és egyéb dokumentumokat, melyek alapján újragondolták az épült funkcióját.

A Magyar Narancs rendelkezésére álló dokumentumok szerint a pincében és a földszinten borozó, bormúzeum, étterem és bemutatótermek nyílnak majd, az igazgatási és oktatási funkciók pedig az emeleten és a tetőtérben jelennek majd meg.

A pár méterrel arrébb található Lónyay–Hatvany villa funkcióit is újragondolta a jegybank. Az épületet Matolcsyék eredetileg a magas szintű közgazdasági képzés szolgálatában álló oktatási és rendezvényközpontnak szánták, hozzátartozó könyvtárral. A lap birtokába került dokumentumok alapján ebből végül nem lesz semmi, a jegybank alapítványa az előző tulajdonos tervét valósítja meg, így művészeti galéria és étterem nyílik majd a villában.

A Lónyay–Hatvany villa díszvilágítását Tiborcz Istvánhoz köthető cég, az Elios, az építési munkálatokat pedig a Mészáros Lőrinchez köthető Magyar Építő Zrt. végzi.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2017. március 25. 10:21
Hagyd ezeket a károgókat, nagy a "fájdalmuk"! Emészthetetlen számukra, hogy a "maffia" meg "lop" meg "hazug" szócskát a többség csak a bolsi-libsi kormánnyal tudja azonosítani. De nagyon csípem, hogy veszed a fáradságot és kihozod belőlük a legalját.
Anti Komcsi
2016. december 11. 18:00
Jó ótlet, minőségi hely lesz, mint minden amihez Matolcsy hozzányúl.
Anti Komcsi
2016. december 11. 18:00
Matolcsy megmentette az országot a szocialisták ámokfutásából. Nincs hozzá fogható a bolsi-libsi táborban. Csak amatőr, hozzá nem érrő ostobák.
Anti Komcsi
2016. december 11. 18:00
Addig jó az országnak, Amíg Matolcsy vezeti a jegybankot és kézben tartja az ország gazdaságát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!