2012 óta megnőtt a bioborok száma a piacon

2016. március 16. 10:39

Mióta hivatalosan is rá lehet írni a biobor megnevezést a címkére, sokan átállnak a biogazdálkodásra. Közös standon állítottak ki a ProWeinen a bio- és biodinamikus gazdálkodást propagáló szervezetek.

2016. március 16. 10:39

Közös standon állítottak ki a düsseldorfi Pro Wein kiállításon a Demeter, az Ecovin és a Bioland ökológiai gazdálkodást népszerűsítő és ellenőrző szervezetek. Standjukon narancsborokról, természetes borkészítésről lehetett megtudni új infókat.

Veronica Ullrich, a Bioland borászati tanácsadója a Pro Wein hivatalos videóstábjának elmondta, nagy segítséget jelent nekik, hogy 2012 óta hivatalosan is rá lehet írni a borok címkéjére, hogy az adott termék egy biobor. Ez sok borászat kedvét meghozta a biogazdálkodásra való átálláshoz: a folyamat azonban legalább 3 évet vesz igénybe, csak egy ellenőrzött átállási procedúra után kapnak biotanúsítványt.

„Az ökológiai gazdálkodás és a csúcsborok készítése már régóta összefügg” – így a nyilatkozó, aki elmondta, a bioboros közegben a különböző növényvédelmi metódusok jelentik most a legforróbb témát, valamint ezzel összefüggően a kevesebb növényvédelmet igénylő rezisztens szőlőfajták, melyekre a jövőben nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!