Már tesztelik az utakon a Samsung képernyős kamionjait

2016. február 05. 13:30

A Samsung Safety Truck baleset-megelőző megoldása már Argentína útjait teszteli.

2016. február 05. 13:30

A Safety Truck-ot a Samsung Electronics Argentínában fejlesztette ki, az Ingemática technológiai beszállíó és a Leo Burnett reklámügynökség és a Helvetica SA, valamint a Volvo Trucks Argentina együttműködésével. A cél a kamionos előzésből következő balesetek megelőzése volt egy pofon egyszerű találmány,  a hatalmas LCD kijelzők a kamionok hátsó részre való felszerelésével, melyek a pilótafülke kameráját mutatják a kamion mögött haladó kisebb járműveknek.

A Safety Truck egy speciális, az Ingemática által kifejlesztett szoftvert is tartalmaz, 2 kamerának a képét dolgozza ez fel és így mutatja a kamion előtt álló utat. A cél olyan kép mutatása, ami fontos segítséget adhat a kamion mögött haladó járműveknek a sikeres előzés kivitelezésében. 

Ezt 4 darab nagyfelbontású Samsung OH46D kijelzőt tartalmazó videófal mutatja. Ezek por és vízállóak, hogy minden időjárási körülmény és napszakban is tökéletes képet nyújtsanak (IP56 tanúsítvánnyal rendelkeznek alapból).
 

Jelenleg a prototípus Argentína útjain teszteli a rendszer éles működését. Ha beválik hivatalosan is bevezetik a dél-amerikai országban, de ehhez 1 éves kemény tesztet kell kibírnia a mostoha időjárási és hegyi körülmények között is a Safety Truck rendszerének. A nemzetközi piacra lépésről és tesztről sajnos a Samsung még nem adott ki közleményt illetve a rendszer pontos áráról sem.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!