Csak őszintén: Az olasz Lidlnél nem óvatoskodtak a borleírásoknál

2016. február 25. 18:17

Az olasz Lidlnél a Gambero Rosso kalauz szakértői írtak borleírásokat a borokhoz, és igazán őszintén írták le a véleményüket róluk: volt, amelyiket édes támadásnak minősítettek, és az egyikhez csak annyit írtak: talán még menthető.

2016. február 25. 18:17

Az olasz Lidl-nél igazán őszinte borkatalógusokat készítettek - szúrta ki a HVG. A német diszkontlánc olasz hálózata felkérte a Gambero Rosso nevű olasz gasztrokalauz szakértőit, hogy értékeljék a borokat. A Gambero Rosso olyan, mint itthon a Gault&Millau vagy Európában a Michelin-kalauza.

A Gambero Rosso szakértői egy, két, illetve három dugóhúzóval díjazták a borokat, és pár soros értékelést is írtak hozzájuk, azonban a megszokottakkal ellentétben a negatívumokat is erősen kiemelték. Az Intravino oldal szerzője, Fiorenzo Sartore a bejegyzésében arról is ír, hogy a Gambero Rosso szakértői túl őszinték voltak, és szerinte ennél finomabban is meg lehetett volna a kritikát fogalmazni. A férfi hozzátette: ha ő ilyen véleményeket adna közzé néhány borról, akkor lenne oka félni az ügyvédektől.

A Lidl Malvasia frizzantéja így lett 3 euróért „kicsit agresszíven buborékos, de ízetlen”, a 4 eurós trentinói tramini „kissé túl édes”, a Verdicchio 1,89-ért „zöldséges, sós, keserű, egy kissé szulfitos”, vagy a szicíliai fehérbor „egy zsályás, babéros édes támadás, ami még menthető” 2,49 euróért.

Tegyük hozzá, hogy azért találtak a szakértők három dugóhúzós bort is: az egyik egy Trento DOC pezsgő 7 euróért, míg a másik egy bioművelésből származó Montepulciano d'Abruzzo 3,49 euróért, azonban ott sem finomkodtak, hiszen „rusztikusnak, állatbőrösnek és kormosnak” találtak.

A kitekintéssel kapcsolatban azt egyébként érdemes megjegyezni, hogy néhány bor a hazai kínálatban is szerepel, többek közt a két dugóhúzót kapott Barolo, ami hazánkban is nagyjából 3000 forintért szokott szerepelni az üzletekben. Itthon egyébként Kovács Antal sommelier szokta a borokat értékelni, ő azonban 100 pontos skálán pontozza a borokat, de a pontszám nincs minden borhoz odaírva. A lidl-borok.hu-n azonban a kínálat jelentős része megtalálható, kevésbé karcos borleírásokkal és ételajánlásokkal.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!