Máris megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

2015. november 13. 15:49

Megnyílt a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. A megszokottnál korábbi nyitást a turizmus fellendítése és a magas színvonalú kézműves termékek gazdag kínálata indokolja.

2015. november 13. 15:49

Idén a szokottnál korábban, már pénteken megnyílt a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. A Városháza parkban november 21-től, a Szent István-bazilikánál pedig november 27-től várják adventi programokkal a látogatókat egészen január elejéig – mondta el Bán Teodóra, a eseményt szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján. 

Az ügyvezető elmondta, hogy a korai nyitást az utazási és turisztikai kedv generálása és a magas színvonalú kézműves termékek gazdag kínálata indokolja. A Vörösmarty téren a hagyományokhoz híven kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékek vásárával, ünnepi műsorokkal és koncertekkel készülnek, a Városháza parkba elsősorban a fiatalabb generáció tagjainak szerveznek ünnepi programokat, a bazilikánál pedig fényfestéssel és korcsolyapályával is készülnek a szervezők.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kortárs
2016. január 11. 16:24
Bán Teodóra szégyeld magad! És remélem van elegalább egy polgári politikus aki ez után a bunkóság után eltávolítja ezt a nőt ebből a kulturális vezető pozicióból. Ez még a balliberáliséktól is otromba lenne!
Dr. Venezu Ella
2015. november 14. 17:38
Kell hízlalni a belvárosi önkormányzatot , még nem kerestek eleget ezek szerint. Az ünnep teljes elüzleteseítése folyik, szégyen.
szamossy dezső
2015. november 14. 15:56
Na csak óvatosan a tömegbe menéssel. És éppen mostanában. Nekem is úgy mondták. Amúgy pedig a Karácsony lényege a szívünkbe van írva.
formaegy
2015. november 14. 13:13
Teljesen kiölik az ünnep méltóságát! A mai gyerekek már nem is tudják átélni azt a csodálatos érzést, hogy pár nap és Karácsony! Borzalom amit művelnek! Lenne egy javaslatom ezeknek a nagyokosoknak! Az év minden napján mikulások szaladgáljanak az utcákon, giccses fenyődíszek villogjanak éjjel nappal, és mindezt nyuszik ugrálják körül. Az ünnephez ma már ennek a förtelemnek semmi köze!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!