A csodálatos emberi test

2015. november 07. 09:11

Az emberi test a teremtés egyik nagy csodája. Felépítése, szerveinek működése, azok a folyamatok, melyek mélyébe rejtve játszódnak le, ezek a kérdések mindenkit foglalkoztatnak. Érdemes megnézni tehát mit is tud ez az isteni gépezet.

2015. november 07. 09:11
Fiona Macdonald

Az emberi test mindennapos működését nem követjük figyelemmel, mert megszoktuk, általában a külvilág ingerei azok melyek nap, mint nap lekötnek minket. Pedig a testünk egy csodálatos és tökéletes gépezet. 37 trilló sejt működik együtt benne és tart életben minket életünk végéig, persze közben elhalnak és újjá is születnek. Ha unatkoztunk a biológia órákon a középiskolában, most egy gyorstalpalóval olyan dolgokat is megtudunk testünkről, melyeket valószínűleg fiatal korunkban még a tanárunk sem ismert pontosan: mennyi elhalt bőr távozik a testfelületeinkről naponta, hogyan működik a szívünk, mennyi vért is pumpál át ez a szervünk, hány liter vér kering az ereinkben hogy működik az agyunk ideghálózata... Érdemes néhány percig egy kicsit figyelni arra, hogy milyen tökéletes gépezetbe van a lelkünk bezárva.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!