Eliszaposodott a Balaton nyugati medencéje

2015. október 11. 16:27

Természetes jelenségről van szó, de mégsem néz ki túl bizalomgerjesztően az eliszaposodott partszakasz. Kotorni kellene, de az önkormányzatoknak nincs rá pénze.

2015. október 11. 16:27

Mintegy 8 kilométer hosszan víz helyett 70 centiméteres iszap borítja a Balaton partközeli részét a nyugati medencében több településnél is. Az iszap már korábban lerakódott, de csak azután vált láthatóvá, hogy legalább 30 centimétert csökkent a vízszint. Az RTL Klub által megkérdezett szakértő szerint egy természetes jelenségről van szó. Az önkormányzatok takarítanák, de egyrészt nincs rá pénzük, másrészt Balatonmáriafürdő polgármestere szerint amikor legutóbb kikotortatták, rövid időn belül újra eliszaposodott a környék.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ritt mickley
2016. július 15. 00:08
A lefolyástalan tavak sósvizűek általában. A balcsi se nem sós, sem pedig lefolyástalan. Sió-csatornáról hallottál-e?
Gönc Árpád Hulladékudvar
2016. július 15. 00:07
"lefolyástalan tónak" már rég csináltak neki "Vízlépcsőket is ezért nem szabad építeni, mert eliszapolódik és az eredeti gát árának a nagyon sokszorosa helyrehozni!" sötét(zöld) barom
békalepcse
2016. július 15. 00:07
Ez nem elcseszés, hanem fizika. Az uralkodó vízjárásnak és a beáramló hordaléknak megfelelően rakja le az iszapot a víz. Tudomány ide, vagy oda, ha hordalék van az ülepszik. Kotorni kell, mert magától nem mászik partra.
békalepcse
2016. július 15. 00:07
Minden lefolyástalan tónak ez a sorsa. Vízlépcsőket is ezért nem szabad építeni, mert eliszapolódik és az eredeti gát árának a nagyon sokszorosa helyrehozni! A Baltont takarítani kell az összes önkormányzat anyagi részvételével. Nem lehet rálőcsölni az épen kárvallotra az egész Balaton problémáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!