Összecsaptak a magyar kultúrát bemutató filmek Szatmárcsekén

2015. szeptember 01. 13:25

A közönség 24 helyi magyar kultúra témájú videót juttatott a közel 100 Kárpát-medencei, helyi magyar televíziós műhelyből a Kulturális Filmek Fesztiváljára. A döntős alkotásokat Kerényi Imre, Balogh Ákos Gergely és Dárday István értékelték, a fődíjat a beregszászi Baláczky Vladimir és Baláczky Dominik Barátság Fesztivál 1980-as években c. alkotása nyerte.

2015. szeptember 01. 13:25

A II. Kulturális Filmek Fesztiváljának szatmárcsekei döntőjébe a közönség 24 videót juttatott a közel 100 Kárpát-medencei, helyi magyar televíziós műhelyből, 2015. augusztus 4-ig, a Tudósítók.hu közösségi videó oldalra beérkezett helyi magyar kultúra témájú videók közül. A döntős alkotásokat háromtagú zsűri értékelte, a zsűri elnöke Kerényi Imre, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a zsűri tagja Balogh Ákos Gergely, a Mandiner.hu főszerkesztője, valamint Dárday István Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező.

 
A szatmárcsekei esemény keretében a résztvevők szombat délután megkoszorúzták Kölcsey Ferenc síremlékét, meghallgatták a helyi református templomban Tiba Zsolt lelkipásztor köszöntését, majd a Művelődési Házban átadásra kerültek a II. Kulturális Filmek Fesztiválja díjai. A közönségdíjat, a Magyar Művészeti Akadémia 250 ezer forintos különdíját Magyari Tekla és Simó Csaba, a székelyudvarhelyi Aves Media munkatársai Birtokaik visszaszerzéséért küzd Bánffy Farkas c. filmje, a zsűri döntése értelmében Szatmárcseke különdíját a székesfehérvári Fehérvár Médiacentrum Három új harang költözik a Ciszterci templomba című alkotása érdemelte ki.
 
A 100 ezer forintos harmadik helyezés díját a kárpátaljai Tisza-1 TV munkatársai, Kovács Géza és Vass Tamás Mesterképzés c. alkotása, a második helyezettnek járó 200 ezer forintos díjat a gyergyószentmiklósi Gyergyó TV munkatársai, Barabás-Pál Hajnalka, Molnár Cs. Attila és Simon Zoltán Elindultak a gyergyóalfalvi zarándokok c. filmje, az 500 ezer forintos fődíjat a beregszászi Baláczky Vladimir és Baláczky Dominik Barátság Fesztivál 1980-as években c. alkotása nyerte. Az első három helyezettnek járó díj az NMHH Médiatanács támogatásával valósult meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!