Majka, PASO és Akkezdet: ezek lettek az évtized legjobb klipjei

2015. szeptember 21. 09:14

Megválasztották az elmúlt évtized legjobb klipjeit: a fődíjat a Pannonia Allstars Ska Orchestra Részeg című számához készült videója érdemelte, a legjobb rendező Fazakas Fanni, a legjobb operatőr pedig Rév Marcell lett.

2015. szeptember 21. 09:14

Lezajlott a Magyar Klipszemle a magyar vonatkozású zenei videók első szakmai versenye. Magyarországon heti szinten több tucat videoklip készül, ami a legjobb esetben egy kiemelkedő online megtekintési szám elérésén kívül nem kap kellő figyelmet: ezen szerettek volna változtatni a szemle szervezői. Céljuk egy olyan itthon egyedülálló, független rendezvény létrehozása volt, ami ezen alkotások művészi értékét kiemelve, nagy vásznon prezentálja a média, a szakma és a közönség számára, valamint koncentráltan információkat továbbítson a szakmának, a zenészeknek, zenei managereknek és kiadóknak egyaránt. Az online nevezést egy kétnapos rendezvény követte a Toldiban hétvégén, ahol vetítések, zsűrizés, Q&A-ek, workshopok és party várták a szakmát és a klipekre fogékonyakat.

 

 
 
Az első szemle az elmúlt öt év klipjeire koncentrált, az ezután következők az aktuális év termését versenyeztetik majd. Idén a legjobb klip díját a Pannonia Allstars Ska Orchestra Részeg című számához készült videója érdemelte, melyet Horváth Viktor rendezett. A legjobb rendezés: Fazakas Fanni aka RUMEX a Summer Syndrome c. videóért, a legjobb operatőri munka Rév Marcellé a Volkova Sisters: Das Madel und Die Dunkelheit c. számához forgatott klipért.
 
 

 
A legjobb koncepció díja ugyancsak Révhez, és állandó alkotótársához, a rendező Szimler Bálinthoz vándorolt a Balaton Method-ban is szereplő A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I. és Amoeba Vagy mindegy videójáért. A legjobb 2010 előtti klip a NEO Ranbo 13 lett (Pál Balázs rendezése), míg a legjobb animációt a Wellhello Apuveddmeg c. számához készítette Bogdán Balázs. 
 
A többi díj a következőképpen alakult: legjobb trash:
Psycho Mutants - Everybody's Young God / Szöllősi Géza, Zana Krisztián, Bánki Ákos
 
Legjobb zene:
Majka, Curtis, BLR - Belehalok
 
Legjobb styling:
yvein monq - Twun / Kiss Heni
 
Legjobb nobudget:
Bermuda / Official - Monte Carlo / László Loren
 
Legjobb vágás:
Middlemist Red - Multicoloured Drive / Érdi Zsófia
 
Legjobb látvány:
The Qualitons - Life Awaits / Horváth Viktor, Kanada Káosz
 
Zsűri különdíja:
Belau ft. Hegyi Dóri - Island of promise / Damokos Attila, Nagy Marcell

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!