Elöntötte az eső a Balaton-parti településeket

2015. augusztus 17. 17:08

Több útszakasz járhatatlanná vált, a 68-as és a 7-es főúton is vízátfolyásokra kell számítani, és a vasúti közlekedés is szünetel a Balaton déli partján a heves esőzések miatt.

2015. augusztus 17. 17:08

Nagy mennyiségű csapadék zúdult Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő és Balatonújlak térségére, a csatornák csak lassan tudják elvezetni az utcákon hömpölygő esővizet, a 68-as és a 7-es főúton vízátfolyásokra kell számítani – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a megyei rendőr-főkapitányság hétfő délután.

Bázelné Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy tájékoztatása szerint több bejelentés érkezett Balatonkeresztúr térségéből arról, hogy az esővíz elöntötte az utcákat, és egyes helyeken a házakba, pincékbe tört be. A marcali tűzoltók vonulnak a településen élők segítségére. 

A 68-as út balatonújlaki elágazója szinte járhatatlanná vált, a járművezetők kerüljék el ezt a szakaszt! – hívta fel a figyelmet a szóvivő.

A rendőrség sajtószolgálata ugyancsak óvatosságra inti a járművezetőket a vízátfolyásokkal és sárfelhordással érintett útszakaszokon. A víz több helyen elöntötte vasúti síneket, emiatt szünetel a forgalom Balatonszentgyörgy és Siófok között.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. augusztus 17. 20:31
Már megint a déli part. Ott nem bírják a vizet, miattuk van kevés víz a Balatonban. Az északi parton nincsenek ilyen gondok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!