Itt van a szőlő, amit akár az erkélyen is termeszthet

2015. július 13. 19:01

Mindig is saját borról álmodozott, de nincs telke? Megyeri Szabolcs konténeres csabagyöngyével valósítja meg a wannabe városi szőlőtermesztők álmát. Itt a Magdolnanegyedi Illatos 2015!

2015. július 13. 19:01

Hobbikertekbe vagy az erkélyre ajánlja konténeres csabagyöngyéjét Megyeri Szabolcs kertész, aki videóban győzködi a közönséget, vegye meg tőle a növényt. Mivel a szőlő konténerben van, ezért még most sem késő megvenni és kirakni az erkélyre.

A kertész elmondása szerint a csabagyöngye nagyon korai érésű csemegeszőlő (olyannyira korai, teszi hozzá a Mandiner.bor, hogy például a Varga Pincészet évről évre ezzel kezdi a szüretet augusztus első napjaiban), közepesen tömött, vállas, közepesen nagy fürtökkel rendelkezik, ropogós, lédús ízű szőlő. Megyeri Szabolcs a videóban megmutatta azt is, hogy a szőlő már teljesen begyökeresedett a konténerben, így a fogd, vidd és tedd ki valahova módszer lesz a legjobb, ha valaki egy Magdolnanegyedi Csabagyöngye Superior 2015-tel akar villogni barátai előtt az újborszezonban.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2015. július 28. 14:02
Kellene hozzá egy mini-prés, egy mini kád, egy mini acéltartály, hőfok és nyomásszabályozással a reduktív vonal kedvelőinek, bátrabbak hordózhatnak is, minihordóval. (Esetleg egy hobbit-pince nem árt hozzá.) Végül az elkészült, egyetlen palack bort rituálisan ledugózni, felcimkézni, elkísérni az Országos Borminősítő Intézethez, majd sértetlenül hazakísérni onnan, agyondícsértetni borszakírókkal (kizárólag lezárt palackon keresztül), majd egy különleges pillanatban felbontani, koccintani, és kellő pátosz mellett eltekinteni az aromabeli hiányosságoktól és az esetleges borhibáktól, viszont hosszan ecsetelni a budapesti belvárosi terroir egyedülálló dűlőjellegzetességeit. :-) Abszolút hiánypótló!!! :-D
Autofocus
2015. július 28. 14:02
További lehetőségek: Megválasztani magunkat hegybírónak (az asszonynak nincs beleszólás, de kell belső ellenzék hogy lehessen egymás között ármánykodni magyar hegyközségi módra) és kialakítani az erkély dűlőklasszifikációját. Refraktométerrel a zsebben kelni-feküdni és árgus szemekkel figyelni a szomszéd erkélyét hogy nem veszélyezteti-e indokolatlan vegyszerhasználattal a biodinamikus gazdaságunk tisztaságát.
Autofocus
2015. július 27. 14:39
Ínséges évjáratokban szőlőt felvásárolni (sarki CBA zöldségespultja) és mélységesen hallgatni az "ácsi napfény" (értsd: cukor) esetleges jótékony hatásáról. Pazar évjáratokban feltétlenül felhívni az erkélyre Kovács Antit egy dűlőbejárásra! :-)
lenhardt
2015. július 14. 13:31
Érdekes ötlet, érdemes kipróbálni! Minden esetre nem azzal a céllal, hogy majd a "saját borunkat" állítsuk elő... A finom szőlő és az izgalmas növényről való gondoskodás megéri a fáradságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!