Gondot okoz a vasárnapi zárva tartás a Balatonon

2015. június 18. 15:49

Már az első meleg hétvégén kiderült, hogy gondot okoz a Balatonon a vasárnapi zárva tartás. Főleg a visszatérő külföldiek állnak értetlenül a helyzet előtt; de a kisboltosokat, és a vevőket is zavarja a kormány intézkedése.

2015. június 18. 15:49

A Balatoni Szövetség elnöke, Balassa Balázs vélemény szerint a kormány mellényúlt a boltok vasárnapi nyitva tartásának korlátázásában, ugyanis már az első meleg hétvégén kiderült, hogy a Balatonon sok embernek okozott gondot az intézkedés:

„Főleg a külföldiek, akik évről évre visszajönnek, ők nem értették, hogy mi történik itt az országban, vasárnap miért nem tudnak elmenni vásárolni” – a Balatoni Szövetség elnöke, Balassa Balázs.

Balassa Balázs szerint a kisboltosok is panaszkodnak, mert azt mondják, a nyaralók az új szabályok miatt pénteken és szombaton bevásárolnak a nagy üzletekben, és hozzájuk be sem néznek. A kisboltosok hiába készültek arra, hogy vasárnap nagyobb forgalmuk lesz. 

„Fel vagyok háborodva, a többi háziasszonnyal együtt, hogy milyen alapon mászik be a magánéletünkbe a kormány, hogy eldöntheti, mit csinálhatok, mikor vásárolhatok be Magyarországon” – mondja egy vasárló. 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2017. január 28. 01:47
De a multi adókedvezményeket is kap, és egészen magas szinten tud kijárni magának előnyöket. Meg aztán szombaton, sőt már péntek délután amúgyis nagy a tumultus. Na és a 3 érv a zárvatartás mellett: 1. Legalább vasárnap kisebb az autóforgalom. Én laktam régebben bevásárlóközpont mellett, és borzalmas volt még vasárnap is a kocsikat kerülgetni. 2. Legalább van egy nap, amikor a zemberek nem a konzumidiotizmusnak hódolnak. Ha meg valakinél nagyon jelentkeznek az elvonási tünetek, ott vannak a kis boltok meg az internet. 3. Értelmes programokat (kultúra, természet ...) tervezhetnek vasárnapra a családok, barátok. +1. Helyzetbe lehet hozni a kis vállalkozásokat a multikkal szemben. +2. A Zorbán-fóbiásoknak és/vagy KDNP-fóbiásoknak van min nyafizni. +3. A dolgozók vasárnapja szabad. ...
Fahrenheit 451
2015. július 04. 21:55
"Viktor: Én demokrata ember vagyok, és soha nem tudnék diszkriminálni a leszedált zombikkal. Van a szemükben valami, pajkos csillogásnak nem nevezném, de azért valami. Kézből esznek, és mennek mint a béke. És a memóriájuk, tisztára mint az aranyhalnak. Imádom Kelet-Európát. Ezer évig lehet őket szarral etetni, és még repetát is kérnek belőle."
Fahrenheit 451
2015. július 04. 21:55
"Az emberek kétharmada nem ért egyet a vasárnapi zárva tartással" - http://mandiner.hu/cikk/20150313_ipsos_az_emberek_ketharmada_nem_ert_egyet_a_vasarnapi_zarva_tartassal
Tintamin
2015. június 19. 23:10
A NER-ben igenis jódolog a vasárnapi zárvatartás, a kurva külföldiek is oldják meg, faszért turistáskodnak egy ilyen hóthülye, begyöpösöfött, maffiózók által irányított, komcsi országban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!