Budapest negyedik Michelin-csillaga a Tantié

2015. március 10. 22:31

Újabb Michelin-csillagos étterme van Budapestnek, a Costes, az Onyx, és a Borkonyha mellé idén a Tanti zárkózott fel, és kapott egy csillagot a kalauz kritikusaitól.

2015. március 10. 22:31

Újabb budapesti étterem, a XII. kerületben található Tanti kapott Michelin-csillagot az Európa nagyvárosainak éttermei közül válogató Michelin-kalauz idei kiadásában. A Michelin honlapján közzétett közlemény idézi Rebecca Burrt, a kalauz szerkesztőjét, aki a Tanti „nagyszerű főztjét és egyszerű művészetét” dicséri és aki szerint a stílusos modern étterem és konyhája „tiszta”, friss ízeket kínál és a hozzávalók valódi ismeretéről tesz tanúbizonyságot.

Összesen öt új budapesti étterem került be a Main Cities of Europe 2015 kalauzba, hogy melyek, azt azonban nem részletezi a közlemény. Prága 4, Varsó pedig 3 újonnan bekerült étteremmel büszkélkedhet. Mint Rebecca Burr hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy mennyire változatos éttermeket találtak kritikusaik ezekben a feljövőben lévő városokban a hentesüzletből átalakított éttermektől kezdve a stílusos borbárokig.

A Dining Guide információi szerint az alig fél éve nyitó Tanti mellett, amit Pesti István vezet, a jó ár-értékarányért járó Bib Gourmand-díjnak a Laci!Konyha örülhetett. A kalauz új budapesti, és ajánlott éttermei között a LouLou és Babel (Comfortable), illetve a Vendéglő a KisBíróhoz (Quite comfortable) szerepel.

Tavaly Michelin csillagot a Costes, az Onyx és a Borkonyha kapott, Bib Gourmand-díjat pedig a Déryné és a Csalogány 26. A csillagosok megőrizték fényüket, így már négy Michelin csillagos étterem van Budapesten, a Bib Gourmand-díjat azonban csak a Dérynének sikerült megtartani, így jó-árérték arányú étteremből kettő van Budapesten a Michelin szerint. A kalauzba összesen 28 étterem került be idén Budapestről.

A kalauz 20 ország 46 városának éttermei közül válogat. Új városként került be az idei kiadásba a dániai Aarhus és a svédországi Malmö, mindkettő 3-3 egycsillagos étteremmel.

A március 12-től elérhető kalauz összesen 1537 szállodát és 2380 éttermet mutat be, köztük 15-nek van három, 83-nak két és 373-nak egy Michelin-csillaga. Azoknak, akik elérhető áron akarnak jót enni, 292 Bib Gourmand éttermet is ajánl a kalauz.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
==T==
2015. március 11. 11:21
Az étlapjukról egyedül a desszerteket próbálnám ki, de annyiért nem, amennyiért kínálják őket.
alex.leopardi
2015. március 11. 08:47
megnéztem,tisztességes árak
hammertime
2015. március 11. 08:47
Ami helyes döntés, de a Tanti azért nem megfizethetetlen kategória, itt az étlapjuk, árakkal: https://www.facebook.com/tantirestaurant/app_117784394919914
csombor
2015. március 11. 06:51
Sertésnyelv tökfőzelékkel, - egyék meg., én nem teszem be ide se a lábam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!