Bloomberg: Tokajé a jövő

2015. február 25. 10:28

A világ következő nagy borvidékeit mutatta be a Bloomberg. Tokaj-Hegyalját az előkelő első helyen említette a gazdasági portál, amely Szepsy István egyik dűlős borát javasolja olvasóinak kipróbálásra. Dél-Anglia, Virginia, Yarra-völgy, Grúzia és Szicília is szerepel a listán.

2015. február 25. 10:28

A világ következő nagy borvidékei, avagy nyolc hely, ahol a következő palack kiváló borodat termelik: ezzel a címmel mutatott be nyolc olyan borvidéket a Bloomberg, ami szerinte a jövőben ott lesz a borvilág csúcsán vagy annak közvetlen közelében.

Tokaj-Hegyalját az első helyen említi a gazdasági portál, megjegyezve róla, hogy a magyar állam komoly összeggel szállt be a borvidék hírének és szőlőültetvényeinek helyreállításába. És rá is szorul erre, hiszen az előző rendszerben a mennyiségi termelés fontosabb volt a minőségnél, írják. A Bloomberg felsorolja a fő tokaji szőlőfajtákat: a szerintük nehezen kiejthető hárslevelűt és a furmintot, aminek bár édes borait is dicsérik, száraz verziójában a chardonnay és a riesling alternatíváját látják. 

A Bloomberg Szepsy István 2011-es Betsek-furmintját ajánlja olvasóinak, azt írják róla, hogy füstös, citrusos, gazdag, komplex bor, elzászi rieslingre emlékeztető stílus.

A felsorolásban szerepel még az USA nyugati partján található Virginia, az Ausztráliában, Melbourne-től nyugatra lévő Yarra Valley, a borkészítés őshazájaként emlegetett Grúzia, a Champagne-i talajt és klímát felmutató Dél-Anglia, a kaliforniai Napa-völgytől pár órára található Lodi, a szicíliai Etna-vulkán dűlői, valamint a chilei Maule-völgy.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. november 10. 16:34
Hallod Gyurcsány! Tokaj! Ne keresd tovább a diplomád, láthatod egyszerűen nem kell! (beszélhetsz még a Székhelyi József színészművésszel, mint pályatárs tokaji borszakértővel, ő hozzád mérhető komikus) Húzz el!
néhai Ch.Pilot
2015. március 06. 13:21
Házi feladat: holnapra gyűlöld még ennél is jobban Orbán Viktort 20%-kal. Ha nem sikerül, elterjesztem rólad, hogy a híve vagy! Gomóc XVI. Artúrnak is ugyanez, csak 25 %-kal.
néhai Ch.Pilot
2015. március 06. 13:21
Szép, szép, de én akkor is a Juhfarkot szeretem :-)
Gombóc XVI. Artúr
2015. február 26. 23:07
Megvan annak az oka, hogy az Orbán család bevásárolt ott na meg, hogy Lézer Jani 20 Misiért vett ott telket a 10 éves gyerekének...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!