Honnan származik a Ráspi becenév?

2014. március 13. 14:28

Horváth József Ráspi a pinceáron.hu által szervezett kóstolóján mesélte el, hogy honnan származik a Ráspi név, amit valójában édesapja kapott.

2014. március 13. 14:28

A Kompót Bisztróban tartott borvacsorát a fertőrákosi borász, Horváth József. A Kovács Antal által üzemeltetett Pinceáron.hu által szervezett kóstolón egy kérdésre válaszolva Ráspi elmesélte, honnan is származik a beceneve. A borász édesapja a téli Fertő-tavi nádaratások idején minidig erősen fente a kaszáját a ráspollyal, innen kapta a Ráspi nevet. Horváth József csak tíz éves korában hallott először a becenévről, édesapja ugyanis szégyellte azt. A borász fertőrákosi étterme megnyitásakor döntött úgy, hogy ő is használni fogja ezt a nevet, aminek a szülei viszont egyáltalán nem örültek. A borász azonban úgy gondolja, hogy jó a név, hiszen szép emlékek fűzik hozzá.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!