Kevesebb a vörösbor az Országkóstolón

2013. december 27. 15:05

A Nemzeti Borkiválóság Program Országkóstoló sorozatának második körében Magyarország vörös- és rozéborait bírálják el. A termelők részéről azonban kisebb az érdeklődés, mint a fehérboroknál.

2013. december 27. 15:05

A Nemzeti Borkiválóság Program által 2013-ban elkezdett Országkóstoló programnak itt van a második köre. Az Országos Borszakért Bizottság ezúttal a vörös- és rozéborokat fogja elbírálni, és a jókat csillagokkal jutalmazni. A termelők, illetve a program kereskedelmi partnerei december 20-ig küldhették be a mintáikat a NÉBIH-hez.

Ezúttal kisebb volt az érdeklődés, hiszen csak 501 mintát küldtek be elbírálásra a termelők, míg az első körre, a fehérboros kóstolóra 670 borral neveztek a termelők. Igaz, ez a szám még valamelyest változhat, mert az új kereskedelmi partnertől, a DiVinótól még nem rendelték meg a borokat. A kevesebb nevező oka az lehet, hogy a termelőknek kevesebb idejük volt a borokat beküldeni, illetve hogy a 2013-as rozék egy része még tartályban vagy hordóban érik. A vörösborok és a rozékat értékelő könyv várhatóan márciusban vagy áprilisban fog megjelenni.

A fotót Kiss Eliza készítette, az ő Instagram-profilján találtuk.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kite
2013. december 28. 21:49
Nembaj,a fehér jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!