Újra Vidnyánszkyt választották a Magyar Teátrumi Társaság elnökévé

2013. november 04. 18:32

Vidnyánszky Attila marad a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, így döntöttek a szervezet hétfői tisztújító közgyűlésének résztvevői Budapesten. A tagság egyöntetűen támogatta a Nemzeti Színház igazgatóját, aki komoly lehetőségeket lát a jövőben.

2013. november 04. 18:32

Vidnyánszky Attila a közgyűlés után az MTI-nek úgy fogalmazott: a teátrumi társaság elnöki tisztségére történt újbóli jelölés elfogadásában az játszotta a legfontosabb szerepet, hogy egyöntetű volt a tagság támogatása. Megjegyezte, hogy hosszú döntési folyamat után vállalta el újra az MTT elnöki posztját. Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház igazgatói posztjára való kinevezésekor úgy nyilatkozott, hogy a teátrum vezetésének átvételével több egyéb vezetői pozíciójáról le fog mondani.

Erről most azt mondta: az döntött, hogy ennyire egyöntetű volt a tagság támogatása, kérése. „Az a helyzet, hogy a Nemzeti Színház igazgatója lettem, még komolyabb tekintélyt és még több lehetőséget nyújt majd a Magyar Teátrumi Társaságnak munkája további végzéséhez” – tette hozzá. A régi-új elnököt egyhangúlag, 41 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett választotta meg a közgyűlés. Vidnyánszky Attila kiemelte: az eltelt öt év munkájára büszkék lehetnek.

Véleménye szerint az előadóművészeti törvénnyel és a szakma átalakításával, áthangolásával kapcsolatban fontos eredményeket mutathatnak fel. A kibővített, immár 5 tagú elnökség jövőbeni munkájáról szólva kiemelte: a színésszel fognak foglalkozni. A kamarai működés felé való elmozdulás, annak lehetőségei, a színészi életpályamodell, a képzés és a Pécsi Országos Színházi Találkozó témáját említette. 

Vidnyánszky Attila a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének vezetői pozíciójáról lemondott, ugyanakkor arra a felvetésre, hogy a közelmúltban rektorhelyettesnek nevezték ki, azt mondta: az intézet vezetése napi feladatokat adott, az új pozíció azonban stratégiai kérdések mentén való együttgondolkodást jelent. Szólt arról, hogy az Előadóművészeti Iroda színházművészeti bizottságának elnöki szerepéről is lemondott.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2013. november 08. 08:31
Vidnyanszki olyan tehetsegtelen lenne, hogy nem erdemli meg? Ejnye..amig ki nem derult, hogy fidesz-kozeli, meg a liberalkomminista Gyurcsany- holdudvar is elismerte, hogy valoban jo rendezo. Csak azota nem tetszik maguknak miota fidesz-parti lett? A kulturahoz egyebkent egyre tobb zseton all mostanaban..nyilvan ez is fajdalmasan erinti magukat, akik az Erkel Szinhazat is szivesen leromboltattak volna..ahogy elodeik tettek a regi Nemzetivel.
várúr
2013. november 05. 23:33
Rajta ballibek, visongjatok. Vidnyánszkyt megválasztották. Ha nem ismeritek a szót: a választás szavazást jelent. Kedvenceteket, Alföldit a Nemzeti élére nem megválasztották, hanem kinevezték (durván csaltak a pályázatokkal). Lehet vinnyogni, toporzékolni, a megválasztott Vidnyánszky a helyén marad.
rumtzeiss
2013. november 05. 23:32
Maffiózó.
harcos rezsivédő
2013. november 05. 23:32
Ez aztán a váratlan döntés!Hoppá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!