Sörolimpia és filmfesztivál Balatonszemesen

2013. augusztus 15. 12:23

Több program is várja a Balatonszemesen élőket, illetve az odalátogatókat a hosszú hétvégén: a rockzenét kedvelők szombattól hétfőig élvezhetik a számtalan zenekar koncertjeit, illetve más kiegészítő programokat. Hétfőn pedig negyedik alkalommal rendezik meg a Bujtor István Filmfesztivált, amelyre ingyenes a belépés.

2013. augusztus 15. 12:23

Három napon át játszik több mint 60 zenekar rock and roll-t a szombattól hétfpig tartó VI. Zorall Sörolimpián, a balatonszemesi Rider Beach (Vadvirág kemping) két tóparti színpadán. Fellép többek közt az Action, Zorall, a Rómeó Vérzik csapata, a Kalapács, a Depresszió, a Blues Company, továbbá a fesztivál történetének legelső külföldi vendégei, a The Embodied svéd metálosai. Sing Sing néhány dal erejéig megemlékezik a 20 éve tragikusan elhunyt legendás gitárosról, Kun Péterről is. A zenész emlékére kiállítás is nyílik, és levetítenek egy dokumentumfilmet, amely a volt zenésztársak és a közönség visszaemlékezésiből készült.

A várhatóan több mint ezer embert vonzó rendezvényen lesz tréfás Zorall-lagzi, motoros felvonulás, biciklitúra, csapatversenyek és játékok is. Újdonságként idén itt rendezik meg a Pulzus rockzenei tehetségkutató döntőjét is.

Hétfőn egy másik rendezvény is szórakoztatja majd a településre látogatókat, ugyanis augusztus 19-én filmfesztivált rendeznek Bujtor István tiszteletére. Az eseményen 16 kisjátékfilmet vetítenek le. A IV. Bujtor István Filmfesztiválra olyan kisjátékfilmeket vártak, amelyek a négy éve elhunyt színész szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készültek. Idén – csakúgy, mint tavaly – 16 alkotás érkezett a megmérettetésre, amelyek közül a legjobb szerény jutalomban is részesül. A rendezvény a település háromnapos, augusztus 18. és 20. között tartandó kulturális és könnyűzenei programsorozatának része. A független, amatőr alkotók és alkotóközösségek kisfilmjeit a Bujdosó Pince különtermében ingyen tekinthetik meg az érdeklődők.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!