Bekmambetov újraforgatja a Ben Hurt

2013. augusztus 21. 19:29

Újra megfilmesítik Ben Hur történetét, ezúttal az orosz-kazah akciófilmes, Timur Bekmambetov rendezésében.

2013. augusztus 21. 19:29

Az MGM filmstúdióban készülő új feldolgozás producere Sean Daniel és Joni Levin. A forgatókönyvet Keith Clarke írta Lew Wallace 1880-as regényéből, amely Judah Ben Hurt, az ifjú zsidó herceget és jeruzsálemi kereskedőt mutatja be, valamint gyerekkori barátját, Messalát, aki később a római légió parancsnoka lesz és elárulja a Ben Hur családot – adta hírül a Variety.com filmes portál.

Az ókori Rómában játszódó Ben Hur című klasszikust 1959-ben William Wyler rendezte meg Charlton Heston főszereplésével. A nagy sikerű, látványos produkció 11 Oscar-díjat kapott, köztük a legjobb film díját. Ben Hurról már 1925-ben is forgattak filmet: a Roman Novarro és Francis X. Bushman főszereplésével készült alkotás szintén tetszett a közönségnek.

Az 52 éves Bekmambetov utoljára a tavaly bemutatott „Abraham Lincoln, a vámpírvadász” című horrort rendezte. Az egykori Szovjetunió területén (a mai Kazahsztánban) született filmes eleinte reklámfilmekben dolgozott, első játékfilmjét (egy háborús drámát) 1994-ben forgatta, de csak a 2004-ben bemutatott „Éjszakai őrség”, majd az azt követő „Nappali őrség” című vámpírmozival tört be a nemzetközi filmes világba. A rendező közben Hollywoodba költözött, és 2008-ban már ott forgatta „Wanted” című akciófilmjét James McAvoy, Morgan Freeman és Angelina Jolie főszerepelésével.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. augusztus 22. 11:11
Na végre, megint befoltoznak egy lyukat a kultúra egén. Gondolom, ez a Ben Hur vámpír változata lesz, aztán jön a vérfarkas verzió, végül a vámpír ben hur versus vérfarkas ben hur.Aztán jön az alien ben hur a godzilla ben hur ellen.
Akitlosz
2013. augusztus 22. 11:11
Á még nincsen elég zsidós film! Kell csinálni még pár milliárd filmet róluk. Amúgy a Ben Hur csak meglehetősen kis részben járszódott Rómában. Amúgy az 1959-es film jó, felesleges újraforgatni. Nincsen elegendő téma, amiből filmet lehetne készíteni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!