Kedvező szezont vár a Balatontourist

2013. május 16. 14:00

A nyári előértékesítés már május elején 10-11 százalékos növekedést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest.

2013. május 16. 14:00

Kedvező szezonra számít a Balatontourist Kft. az általa működtetett 17 balatoni kempingben, ahol az előfoglalások és a beérkezett előlegek is több mint 18 százalékkal meghaladják a tavalyit – tájékoztatta Székely Ferenc igazgatóhelyettes az MTI-t. Kiemelte: a nyári előértékesítés már május elején 10-11 százalékos növekedést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest. A Balatontourist Kft. kempingjeiben található vendégházak a pünkösdi hosszú hétvégére jórészt foglaltak, a Balaton körül található összesen 500 üdülő-, és mobilház, illetve lakókocsi 75 százalékát lekötötték. A cég statisztikái szerint a hazai vendégek érkeznek a legjelentősebb számban a háromnapos hétvégére, mellettük hagyományosan német turisták foglaltak szállást.

A társaság az idén 200 millió forintot fordított a szezonra való felkészülésre, ebből eszközbeszerzések mellett felújításokat, kisebb beruházásokat hajtottak végre. A cég 26 légkondicionált mobilházzal bővítette 150 darabból álló mobilház-kapacitását, és több tíz milliós projekt keretében teljesen megújítják a balatonfüredi vízisípályát. Hozzátette: a Balaton vízállása rendkívül biztató a szezonkezdetkor. A Balatontourist a Balaton legnagyobb kempingüzemeltetője: több mint 60 éve három megyében – Zala, Somogy, és Veszprém megyében - rendelkezik részben saját, részben franchise rendszerben működtetett szálláshelyekkel. A tavaly ősszel zárult szezonban 175 ezer vendég 630 ezer éjszakát töltött a Balatontourist szálláshelyein.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!