Körbeölelnék a Balatont

2013. március 04. 09:43

Negyedmilliós tömeget mozgósító, az össznemzeti összefogást is megjelenítő rendezvény szervezésébe fogtak: május 19-én körbe akarják ölelni a Balatont.

2013. március 04. 09:43

Május 19-én, a Pünkösdi hosszúhétvégén a Balaton mentén élőláncot alkotva ölelnék át a magyar tengert. Az egyedülálló kezdeményezés Guinness-rekord kísérlet is egyben, a Karnyújtásnyi Balatonra elnevezésű akcióhoz a világ bármely tájáról lehet csatlakozni. A balatoni települések testvérvárosaiból is várnak delegációkat.

A kétszázötvenezer jelentkező bevonásával az előszezonban szeretnének méltó figyelmet biztosítani a Balaton egészének, méghozzá egy emlékezetes hosszúhétvége (Balatoni Sokadalom) formájában. A településeken színes programokkal, illetve helyi kedvezményekkel várják a résztvevőket. A résztvevők toborzása során hangsúlyozottan számítanak különböző mikroközösségek bevonódására, az iskoláktól, egyházaktól, a nagycsaládosokon át a fogyatékkal élőkig, vagy sportklubokig, munkahelyi közösségekig. Ugyanez vonatkozik az eltérő társadalmi státuszú csoportok elérésére és mozgósítására – írják a Karnyújtásnyi Balaton szervezői.

Jelenleg a lebonyolításhoz szűkséges anyagiak előteremtéséhez lehetséges védnökök, támogatók és a szponzorok, tájékoztatása, felkérése és megkeresése zajlik. Regisztrálni ezen az oldalon lehet az eseményre.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ivcsek
2013. március 05. 11:55
Lezsnek szakaszok, melyek nem a parton futnak... De alapvetően, ahol, mód van rá, ott leszünk, ahol, mód van, minnél közelebb, minnél szebb rálátással... Az igaz "fanok" (pl: Tihany) az erdőben adnak kezet egymásnak :)
az imaszoba forgatómotorja
2013. március 04. 12:44
bár utánaszámolva az még csak 75 köbméter lenne
az imaszoba forgatómotorja
2013. március 04. 12:41
és akinek közben pisilni kell az belecsurgat a balatonba? no de akor már belepipilhetne mind a negyedmillió s akkor még talán a vízszintet is emelnék
packó_
2013. március 04. 12:33
Jajj Istenem, de klassz ötlet! Egy nagy hibája van: áldott szép Pünkösdnek gyönyörű ünnepén kb. 5-600.000 magyar Csíksomlyón van. Pedig a zarándokok nagy része szerintem menne a Balatonhoz is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!