Itt van a szekszárdi borverseny győztes bora

2013. március 23. 17:52

Bár még nincs kereskedelmi forgalomban, a borvidéki zsűrit meggyőzte Taklerék 2011-es syrah reserve bora: a borvidéki borversenyen ezt a tételt választotta a zsűri a legjobbnak.

2013. március 23. 17:52

A Takler Pince 2011-es évjáratú syrah reserve-je lett a szekszárdi borvidéki verseny legjobb vörösbora - közölte a hegyközség az MTI-vel. A versenyre mintegy félszáz termelő nevezett összesen 212 mintával, a megméretésen 204 bor vett részt. A tételeket nyolc 5-6 tagú zsűri bírálta, amelyek egy-egy vörösbort juttattak tovább a hat szekszárdi borászból álló csúcszsűrinek, akik kiválasztották a borvidék idei legjobb vörösborát.

A borvidéken először végzett első helyen a testes, színanyagban gazdag borként jellemzett francia eredetű syrah fajtából készült bor. Az utóbbi négy évben kékfrankost, cabernet fajtákat, merlot-t, házasítást ítélt a zsűri a legjobbnak. Az idei versenyre többségében cuvée, kékfrankos, bikavér és kadarka érkezett, most először neveztek a Szekszárdra jellemző kadarkából a legtöbb, 29 mintát. A csütörtöki borversenyen kiválasztották a legjobb kékfrankost, kadarkát, bikavért és a város borát is. A díjakat április 27-én, a hagyományos Szent György-napi borünnepen adják Szekszárdon.

Taklerék 2011-es syrah reserve bora egyelőre nem kapható kereskedelmi forgalomban, mind a pincészet, mind a Bortársaság honlapján a 2009-es a legfrissebb évjárat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!