Balatonfüred szobrot emel Bujtor Istvánnak

2013. február 11. 08:30

Balatonfüred szobrot emel a Balatont nagyban népszerűsítő színésznek, melyet Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrász tervei alapján készül majd el. Az alkotás egy vitorlás kormányosaként fogja ábrázolni a Bujtor Istvánt.

2013. február 11. 08:30

Szobrot emel Bujtor Istvánnak Balatonfüred, a munkával Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrászt bízták meg. A művész már be is mutatta a leendő köztéri alkotás makettjét: egy vitorláson a Bujtor Istvánt ábrázoló alak a kormányos – mondta el Bóka István polgármester. Bujtor István hihetetlen mértékben népszerűsítette a Balatont filmjeivel, amelyek ma is élvezhetők, és melyeket ma is sokan néznek; bárcsak most is lenne olyan filmes, aki ekkora szeretet érez a Balaton iránt, és ennyit tesz érte – indokolta a döntést a polgármester. A szobor elkészítéséhez a balatonfüredi önkormányzat 5, támogatók 7,5 millió forintot biztosítanak – tette hozzá.

Bujtor István több filmet is forgatott a Balaton-felvidéken, legfőképpen Balatonfüreden és Tihanyban, amelyekben Ötvös Csöpiként játssza a főszerepet Kern Andrással, vagyis Kardos dokival. A sorozat legutolsó darabját, A szerencse fiát 2007-ben vették fel ugyancsak Tihany és Balatonfüred környékén, és 2008-ban mutatták be. Bujtor István 2007-től a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója volt, 2009-ben bekövetkezett haláláig. A szobrot a tervek szerint május 5-én avatják fel a balatonfüredi móló előtt, a Vitorlás téren.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Netuddgi
2013. február 11. 13:34
Ezt hogy lehet dislike-olni? Vannak emberek akiknek semmi sem szent? Akik télleg csak a csizma orrából értenek? És közülük ennyien olvassák a mandinert?
botto
2013. február 11. 12:46
Több szobrot is érdemelne! Azért micsoda testvérek.. Latinovics,Bujtor,Frenreisz. Ja és a Bud Spencer filmek csak akkor jók ha az Ő a szinkronhang :D
Matróz Kommandó
2013. február 11. 11:52
A legszebb tulajdonság az irígység. Csak hajrá ...
Kidon
2013. február 11. 11:43
Remélem a vitorlást Blikk-nek fogják hívni, különben renonc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!