Itt az első Etyeki Piknik

2013. január 18. 09:17

Január 19-én szombaton lesz az első Etyeki Piknik. A rendezvény a Kezes-lábost és a Pincefesztivált váltja fel, hogy ne két nagyrendezvényen, hanem négy kisebb és meghittebb rendezvényen lehessen ismerkedni az etyeki borvidék hangulatával és boraival.

2013. január 18. 09:17

Eddig évente kétszer volt fesztivál Etyeken, mostantól azonban négyszer lesz: igaz, nem olyan nagy, mint eddig, ám a lényeg pont a családias hangulaton és a rendszerességben rejlik. A cél az, hogy a látogatók Etyeket minden oldalról megismerhessék, és ne csak egy-két napra kösse le a figyelmüket. A fesztivált szervező Rókusfalvy Pál az Origónak azt mondta, hogy a 60 ezer látogatóval túl is nőtték magukat a nagyrendezvények.

Rókusfalvy szerint a fesztiválnak köszönhetően elérték azt, hogy Etyek felkerült a bortérképre, ám az 5400 hektáron megtartott rendezvényen lehetetlen volt mindig és mindenütt betartatni a magas minőségi követelményeket. Ezért már két éve megszületett benne a továbblépés gondolata, és ennek eredményeképp jött létre az Etyeki Piknik.

„A végső cél az, hogy egyszer majd ezekre a piknikekre se legyen már szükség, mert ha valaki gondol egyet, akkor az év bármely napján Etyekre látogathat, hiszen tudja, hogy ott stabil és minőségi gasztronómia és vendéglátás várja” – mondta Rókusfalvy.

Az első Etyeki Pikniket 2013. január 19-én, szombaton rendezik meg, ahol disznóvágással, kóstolókkal, sütés-főzéssel, zenei, kulturális és gyermekprogramokkal, valamint különböző etyeki és más Kárpát-medencei borokkal várják a látogatókat.

A következő helyszíneken zajlik majd az Etyeki Piknik, és a következő nem etyeki vendégborászok borait lehet ott kóstolni a helyieken kívül:

1. Gradowski-birtok
2. Garaguly-birtok és -borpince: Balla Géza Pincészete (Ménes-Arad)
3. Árpás László Sonkamester Pincéje: Szatmári Családi Pincészet (Szigliget), Tiffán Ede és Zsolt Pincészete (Villány)
4. Halmi-pince
5. Zarándok-pince: Karner Gábor Kézműves Borászata (Mátraalja), Losonci Pince (Mátraalja), Szecskő Pince (Mátraalja)
6. Szépvölgyön ÁT-pince: Somlói Vándor Pince (Somló)
7. Kácsor Kíra pince: Gál Lajos Pincészete (Eger)
8. Berényi-pince: Kislaki Bormanufaktúra (Dél-Balaton)
9. Debreczeni-pince: Ferenczi Szőlőbirtok (Szekszárd), Maurer Pincészet (Szerémség)
10. Krisán-pince
11. Rókusfalvy-birtok: Pók Tamás Pincéje (Eger), Kiss Gábor Pincészete (Villány)
12. TÉLIKÉK-pince: Centurio Szőlőbirtok - Ludányi Balázs (Gyöngyöstarján)

Az első pikniken az eddigi fesztiválokon használt Festiva-kártyákat nem lehet használni: csak készpénzzel lehet majd fizetni. A második piknikre már egy jobb, felhasználóbarátabb rendszert ígérnek a szervezők, úgyhogy őrizzék meg a kártyát.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagyhuba
2013. január 21. 09:58
Tisztelem a rendezvényen résztvevő nem etyeki borászokat, de a rendezvény a jó etyeki borászokkal kellene színvonalassá tenni,mert ez most ezen a rendezvényen ez nem sikerült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!