Rendőrök mentették ki a zátonyra futott balatoni vitorlást

2012. december 05. 10:17

Kedden kora délután az erős szélben Keszthely előtt egy férfi vitorlás kishajójával elsodródott, majd megfeneklett és nem tudott önerőből leszabadulni a homokpadról. A zord időjárás miátt a vízerőndőrök kisgéphajóval indultak azonnal a mentésére.

2012. december 05. 10:17

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Keszthelyi Vízirendészeti Rendőrőrsre november 04-én a kora délutáni órákban telefonon segélyhívás érkezett egy 60 éves férfitől – tájékoztatott közleményében a rendőrség. Az erős déli-délnyugati szélben a Keszthely előtti vízterületen vitorlás kishajójával elsodródott, majd megfeneklett és nem tudott önerőből leszabadulni a homokpadról.

Tekintettel arra, hogy a bejelentő egyedül tartózkodott a vitorláson, illetőleg az időjárás is kedvezőtlenül (2°C körül) alakult, azon kívül egy jelentős csapadékfront éppen a bejelentés időpontjában érte el a Balatont, ezért a vízirendőrök kisgéphajóval azonnal a férfi segítségére indultak.

A vitorlást leszabadították a homokpadról, majd az egyik keszthelyi kikötőjébe vontatták, ahol a hajóvezetővel együtt biztonságba helyezték.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!