Újra nyári játékokat tervez Boglár

2012. november 20. 09:20

A nyári színházi játékok hagyományának felelevenítését tervezi Balatonbogláron a helyi önkormányzat és a kaposvári Csiky Gergely Színház.

2012. november 20. 09:20

Balatonbogláron összesen 323,4 millió forintból, ebből 121,7 millió forint önerőből valósul meg az örökségvédelmi és turisztikai fejlesztés, ennek újabb állomásaként újult meg a Csiky Gergely Színház nyári előadásainak egykori helyszíne. A tervezéstől a kivitelezésig helyi vállalkozók által elvégzett munka részeként a Kék Kápolna felújítása 25,3 millió, a Kék és Vörös kápolna környezetét jelentő emlékparképítés 78,5 millió forintba került – hangzott el az uniós támogatással felújított Árpád-házi Szent Erzsébet emlékpark és Kék kápolna hétfői ünnepélyes átadásán.

A projekten belül már korábban átadták a Balaton műemlékhajót, egy turisztikai piacot, valamint a város vásárolhatott egy rendezvénysátort és egy mobil színpadot, a jövő szezonra pedig elkészült a Platán strandon egy vizes játszópark. Az Árpád-házi Szent Erzsébet emlékpark szabadtéri színházzá alakítható játszókertjében megtartott ünnepségen Mészáros Miklós polgármester elmondta, hogy a Csiky Gergely Színházzal közös cél, hogy húsz év kihagyás után jövő nyártól visszatérjenek a nyári játékok Balatonboglárra.

A rendezvényen Rátóti Zoltán színművész, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója Árpád-házi Szent Erzsébet szellemét említette meg, megerősítve a településsel közös szándékot, hogy a színház részt kíván vállalni a balatonboglári hagyományőrzésben a nyári játékok visszahozásával. A beruházás terveit készítő Dömötör Tamás arról beszélt, hogy a boglári Temető-domb komplex turisztikai attrakcióvá alakítása során középkori tervezési módszerekkel éltek, kisebb kertek szövevényének kialakításával. Hozzátette: a kivitelezésben részt vevő helyi vállalkozók a szokásos beruházási gyakorlathoz képest jóval olcsóbban valósították meg a munkákat. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!