Piacon a 2012-es hazai újborok

2012. október 04. 09:36

Mind a Bortársaság, mind a Veritas kínálatában megjelent két 2012-es hazai újbor. A szekszárdi Takler pincészet egy 2012-es pinot noir rozéval rukkolt elő, Figula Mihály pedig a szokásos zenittel.

2012. október 04. 09:36

Érdekes műfaj az újbor: ezt szüretelik a lehető legkorábban, hogy másfél hónap múlva, októberben már a polcokra kerülhessen. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyors feldolgozás és a nulla érlelés miatt szinte csak és kizárólag a szőlő gyümölcsösségét lehet visszaadni a borban, mást nem is érdemes keresni.

Itthon a badacsonyörsi Varga pincészet űz sportot abból, hogy az ő csabagyöngyéjük lehessen az év első bora – ám idén ez nem jött össze nekik, hiszen az első 2012-es bor forgalomba hozatali engedélyét a soproni Taschner Kurt kapta meg.

Októberben már a borkereskedések polcain figyel két 2012-es tétel. A szekszárdi Takler pincészet egy pinot noirból készült rozét dobott piacra, ezt a Bortársaságnál 1650 forintért, a Veritasnál 1570-ért lehet megvásárolni. A másik idei tétel Figula Mihály zenitje – ez a bor mindkét helyen 1390 forintért keresi gazdáját.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!