Ismét Vörösborfesztivál Villányban

2012. október 01. 14:05

Neves pincészetek, pálinkaházak és kézművesek is kínálják termékeiket a Villányi Vörösborfesztiválon, amely pénteken veszi kezdetét a baranyai kisvárosban.

2012. október 01. 14:05

Béni Gábor főszervező hétfőn az MTI-nek elmondta: az immár két évtizede, hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó esemény résztvevőit ezúttal huszonöt borászat, hat pálinkaház és negyven kézműves mellett a helyszínre kitelepülő vendéglősök is várják. Borokat a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A gazdák amellett, hogy az elmúlt egy-két évben készült primőr vagy a nagy évjáratú, különleges boraikat ajánlják, már az idei rozéjukból is töltenek az érdeklődők poharába.

A fő látványosságnak a szombati szüreti felvonulás ígérkezik, de lesz borrendi avatás, hordócsapolás, veteránautó-kiállítás, gyerekműsor, tűzijáték és utcabál is.

Béni Gábor kitért arra, hogy a fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad a Benkó Dixieland Band, Vastag Csaba, a Vivat Bacchus, Tóth Vera, Király Linda és Király Viktor.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!