Taschner irsaija beelőzte Vargáék csabagyöngyéjét

2012. szeptember 07. 08:55

Megvan a 2012-es év első újbora. Nagy meglepetésre nem a Vargabor csabagyöngyéje lett az – holott ők az augusztus eleji szürettel bevallottan erre hajtanak –, hanem a soproni Kurt Taschner irsai olivérje.

2012. szeptember 07. 08:55

„Az új szabályozásnak volt köszönhető, hogy egy sürgősségi díj lerovása mellett a NÉBIH, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal múlt pénteken, augusztus 31-én kiadta a forgalomba hozatali engedélyt. Az ő tájékoztatásuk szerint hivatalosan ez az első 2012-es évjáratú magyar bor” – ezekkel a szavakkal jelentette be a Vinoportnak adott interjújában Kurt Taschner soproni borász, hogy idén ők készítették az év első újborát.

Ha a szakhatóság jól tájékoztatott, akkor Taschner kvázi beleköpött a badacsonyörsi Varga pincészet levesébe, hiszen ők azok, akik az év első bora szlogennel adják el csabagyöngyéjüket. Idén sem gondolják másként: lapunk is megírta, hogy 150 ezer palackot töltöttek le a korai fajtából, és az MTI-vel szét is kürtölték a sajtóban, hogy ez Európa első újbora.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2012. szeptember 08. 09:38
első
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!