Színészek, énekesek és olimpikonok ünnepelnek a Pozsonyi úton

2012. augusztus 31. 11:04

A Vígszínház és a Radnóti Színház művészeivel, opera- és musicalénekesekkel, írókkal, humoristákkal és olimpikonokkal is találkozhat a közönség az idén negyedik alkalommal megszervezett Pozsonyi Pikniken szombaton Budapest XIII. kerületében, a Pozsonyi úton és mellékutcáiban. A nyárvégi civil kulturális fesztivál résztvevői együtt köszöntik 100. születésnapja alkalmából Radnóti Miklósnét, Újlipótváros lakóját.

2012. augusztus 31. 11:04

Budapest talán legnagyobb, hangsúlyozottan civil kulturális összejövetelét Újlipótváros polgárai és boltosai szervezik meg évről-évre. A rendező a környék lakóit, barátait és üzleteit tömörítő Pozsonyi Piknik Egyesület. A Jászai Mari tér és a Radnóti Miklós utca között két színpadon közel száz neves előadó, a Radnóti és a Vígszínház művészei, opera és musicalénekesek, humoristák, friss olimpikonok, neves írók, szórakoztatják a közönséget szombaton 10 óra és 22 óra között. A Pozsonyi Piknik külföldi vendége Pozsony városa – olvasható a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Gyerekutcává alakul egész napra a Wallenberg utca, a Pozsonyi úton és mellékutcáiban pedig az irodalomtól, az operán át a rock and roll-ig számos műfaj kedvelői találják meg kedvenceiket.

Hegedűs D. Géza és Bálint András vezetésével a Vígszínház és a Radnóti Színház művészei előadásaikból adnak ízelítőt, és a Pozsonyi Piknik résztvevői együtt köszöntik fel Radnóti Miklósnét 100. születésnapja alkalmából. Koncertet ad és közös keringőre invitál a Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint Dés László, Cserhalmi György, Kulka János és Básti Juli mellett dalra fakad Krizsó Szilvia és Portisch Lajos is. A látogatók a sakknagymesterrel és Krizsán Edithtel is összemérhetik tudásukat, és Szilágyi Áron friss olimpiai bajnokot is várják színpadi beszélgetésre. A műsorvezető Hernádi Judit és Gálvölgyi János lesz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!