Nem mutatja be az Újszínház A hatodik koporsót

2012. augusztus 28. 17:19

Bár az évad húzó darabjának szánták, Tarlós István közlése szerint mégsem mutatja be az Újszínház Csurka István A hatodik koporsó című drámáját.

2012. augusztus 28. 17:19

Nem mutatják be A hatodik koporsó című Csurka István-drámát az Újszínházban – mondta Tarlós István főpolgármester az MTI-nek, jelezve, hogy a döntésről kedden értesítette őt Dörner György, az intézmény igazgatója. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a darabbal kapcsolatosan csak véleményt mondott, és azt megismerve Dörner György úgy döntött, hogy nem mutatják be A hatodik koporsót, helyette egy sokkal korábban írt, egészen más témájú Csurka-darabot tűznek műsorra.

A városvezető múlt csütörtökön az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy nem támogatja a darab színházi bemutatását. Szavai szerint noha Csurka Istvánnak vannak olyan darabjai, amelyeket elő kell adni, A hatodik koporsó című nem az. Jelezte: elolvasta a darabot, tartózkodik attól, hogy alkotói szempontból minősítse, ugyanakkor a végével baj van, az egy „igazságtalan, bizonyíthatatlan, elvakult állásfoglalást” tartalmaz. Tarlós István az előadóművészeti törvényre hivatkozva elmondta, hogy fenntartóként nem avatkozhat bele a műsorpolitikába, még akkor sem, ha őt teszik felelőssé, ha bemutatják a darabot. Hozzátette, hogy el fogja mondani a véleményét és bízik abban, hogy az ér valamit.

A hatodik koporsó című darab ősbemutatója az Újszínház új évadának műsorán szerepelt. A teátrum korábban a szezon „húzó darabjának” nevezte a drámát.

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagyjózsef
2012. augusztus 29. 15:39
Ez már a megvalósított nemzeti együttműködés rendszere vagy lesz még rosszabb is? Hihetetlenól gyáva/megalkuvó/áruló párt a Fidesz. Tarlós maga a továbbélő szdsz.
vigyor
2012. augusztus 29. 08:41
Azt gondolom, hogy ez a meghátrálás nem hiba, hanem bűn. Tarlós ezek szerint beleszólhat egy színház repertoárjába,a MAZSIHISZ ezek szerint megszabhatja, hogy mit játszhat és mit nem egy színház, és a szocik elérhetik, hogy a seggnyalásuk a zsidóságban azt a hamis képzetet keltsék, hogy itthon továbbra is ők fújják a passzátszelet. Ez most nagyon-nagyon rossz döntés volt Dörnertől.
beolanno
2012. augusztus 29. 06:51
Most már mindenképpen elolvasom...Tegyétek ti is ezt...akik most piszokul tiltakoznak legalább látják majd mi ellen is szervezkedtek, gyűjtöttek aláírást...Természetesen ez nem várható el tőlük...ők úgy mondanak véleményt, hogy...azt hallották...
pic
2012. augusztus 29. 06:43
Így is lehet terjeszteni a kultúrát. Most már tuti, hogy elolvasom!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!