Karótlanítják a Balatont

2012. augusztus 13. 18:08

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai megtisztítják a Balaton védett öbleit a karóktól és más, oda nem illő műtárgyaktól – olvasható az Origón.

2012. augusztus 13. 18:08

A megtisztitás során előbb a Bózsai-, a Paloznaki-, majd a Kerekedi-öböl kerül sorra, a mintegy ötszáz eltávolítandó tárgyból idáig közel százat sikerült megtalálni – írja az Origo. A Balaton északi partján még olyan nagy kiterjedésű nádasok terülnek el, amelyek megőrizték a természetes partközeli és parti élőhelyek vonásait.

A szabályozás szerint „hajóútban hajózást veszélyeztető tárgyat elhelyezni, karót leverni, kishajót, csónakot, tutajt, vízi sporteszközt lehorgonyozni tilos. Hajóúton kívül csónak rögzítésére karó leverhető, azonban a helyszínről távozáskor azt az elhelyezőjének el kell távolítania” – azonban sokan ennek nem tesznek eleget, balesetveszélyes tárgyakat hátrahagyva a Balaton vizében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!