Zene a százéves víztoronynál

2012. július 23. 11:00

A debreceni Nagyerdőben kezdődik szerdán a Campus Fesztivál. Több mint száz zenész állt össze egy közös fotózásra, hogy így üdvözöljék a százéves nagyerdei víztornyot, mely a négynapos rendezvény egyik fő programhelyszíne lesz.

2012. július 23. 11:00

Páratlan természeti környezetben, a debreceni Nagyerdőben kezdődik meg július 25-én, szerdán a Campus Fesztivál; a négynapos rendezvény fő programhelyszíne a hamarosan megújuló Nagyerdei Stadion, és az évek alatt fesztivál jelképpé vált 100 éves víztorony – közölte a fesztivál sajtófőnöke. „Ez a helyszín jó találkozási pont ismerősöknek, pároknak, és barátoknak egyaránt. Könnyű megtalálni, hiszen impozáns méreteivel, fantasztikusan szép megvilágításával jócskán kiemelkedik a sokhektáros fesztivál-területből” – mondta el Bakó Csaba.

A sajtófőnök felidézte, hogy a víztorony megépítésének tervei 100 éve születtek meg. A Fried és Adorján építési vállalkozó által tervezett és kivitelezett 20 méteres torony tartálya a város korabeli vízigényének negyedét, 1000 köbméter vizet tárolt. A négyszintes épület aljába és a teraszra eredetileg kávézót képzeltek el a tervezők, de ez nem valósult meg. A ma is működő, többször felújított, védett épületté nyilvánított víztorony tulajdonosa a Debreceni Egyetem. Fábián István rektor a Campus Fesztivál sajtótájékoztatóján ismertette: pályázni fognak a teljes rekonstrukcióra, amelynek eredményeként kilátóként és kiállítótérként is működhet majd a torony.

A fesztivál szervezőinek kezdeményezésére több mint száz debreceni zenész állt össze egy közös fotózásra, hogy így üdvözöljék a százéves nagyerdei víztornyot. A Víztorony Pódium július 26-án nyitja meg kapuit a Campus Fesztiválon: minden este ott játszik majd a Dumaszínház, folk-, valamint countryelőadók zenélnek, és Palya Bea is fel fog lépni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!