Szellemüdülők a Balatonnál

2012. július 23. 09:41

A Balaton déli partján sok szálloda évek óta üresen áll. Túl drágán árulják őket, de a felújításuk is egy vagyonba kerülne.

2012. július 23. 09:41

Ezek a lepusztult és elhagyatott hotelek a városképet is rontják, ráadásul az önkormányzatokonak is komoly anyagi gondokat okoznak: Balatonberény bevétele például a felére esett vissza, mióta több szálloda is bezárt.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
droetker
2012. július 24. 11:44
Egyetértek azzal, hogy ez a véleményed, de amíg csak azt figyeljük, hogy minél kevesebbet egyenek a csemeték, hogy minél ócsóbban jöjjünk ki, addig a Balaton nem fog fejlődni. Ide kell a magyarok pénze is. Hogy lehet sós vizet a Balaton alternatívájaként kínálni? :) Viszket a bőröd, csípi a szemed és zuhanyozni kell utána...áááááááááá Hidd el ismerem azt a városkoncepciót, amelyik a németek elmaradásáért felelős. Viszont igazad van, hogy vállalkozások százainak kell bedőlnie, hogy növekedjen a színvonal. Az ár nem fog csökkenni már, de ezt te sem gondoltad komolyan.
droetker
2012. július 24. 11:31
Jogos. Rengeteg nagypénzes embernek áll balatoni villában a tőkéje, de fejlesztésre már nem költ.
droetker
2012. július 24. 11:30
Ez jó hozzászólás volt. Addig nem lehet egyről a kettőre (vagy inkább másfélre) jutni, amíg az egyes balatonkörüli városok és falvak saját érdek mentén haladva próbálnak egy kis szeletet kihasítani az amúgy szűk 10 éve fogyó Balaton-tortából. Nekem például meglepő, hogy jelenleg olyan közigazgatási alegység, hogy Balaton-régió, nincs!
Mirmur
2012. július 24. 11:27
A rendszerváltás dicsőségére.... tükre az egész országnak. A Balaton Európa gyöngyszeme lehetne. Ha nem szortírozta volna szét a bolsevik rablóbanda és nem trancsírozták volna ezer darabra. A megoldás le van írva a tankönyvekben: egységes Balaton-stratégia kell, útépítés, infrastruktúra az egész régióban, és erre kell rácsatlakoztatni az egyes kisebb fejlesztéseket. Ha nincs egységes stratégia, ebek harmincadja van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!