Anna-bál Balatonfüreden

2012. július 12. 09:02

Július 28-án rendezik meg a 187. Anna-bált, amelynek idei díszvendége Abbázia lesz, Balatonfüred kulturális partnere. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa vidám, elegáns, de könnyen fogyasztható estét ígért az operakedvelőknek.

2012. július 12. 09:02

Július 28-án rendezik meg a 187. Anna-bált, amelynek idei díszvendége Abbázia lesz, Balatonfüred kulturális partnere. A báli belépők ára nem változott, ugyanannyiért kínálják őket, mint a korábbi években, vagyis a legolcsóbb 40 ezer, a legdrágább 60 ezer forintba kerül. Nagy az érdeklődés a bál iránt, minden jegy elkelt, de mivel vannak lemondások, regisztrálják a jelentkezéseket – jelentette be Bóka István, Balatonfüred polgármestere az esemény szerdai sajtótájékoztatóján az Anna Grand Hotelben. A szokásokhoz híven idén is meghívták valamennyi 18 éves balatonfüredi lányt, közülük tizenhárman fogadták el a meghívást; ők ingyen jöhetnek be.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa szerint az operaház számára is fontos, hogy részese legyen a tradicionális rendezvénynek. Mint mondta, a július 27-i füredi operagálát „kordonok nélkül” rendezik meg, mindenkit várnak. A dalokat az operaház jövő évi repertoárjából válogatták; Ókovács Szilveszter vidám, elegáns, de könnyen fogyasztható estét ígért az operakedvelőknek. A gálához a Gyógy téren állítanak fel színpadot; a rendezvény ingyenes lesz. Szeretnénk mi is hagyomány részévé válni – jegyezte meg Ókovács Szilveszter. Köller Tamás, a Herendi Manufaktúra Zrt. marketing csoportvezetője arról beszélt, hogy az Anna-bál szépének Viktória-mintás vázát, udvarhölgyeinek Rothschild- és Apponyi-mintásat ajándékoznak, utóbbival készültek az asztalra feltett szervizek is. A nők nyakába kerülő szívecskék mindegyike egyedi, minden évben más színben készülnek és sorszámozottak.

Az idei báli menüben a tradicionális ételek szerepelnek, amelyeket kissé modernné tettek új magyar gasztronómiai irányvonalakkal; szeretnének „nem maradandót” alkotni – mondta Tóth Ferenc, a bálnak otthont adó Anna Grand Hotel séfje. A hideg előétel nyárias, könnyed: marinált fogas és lazactatár, citromos borjúpástétom, citromos paradicsomzselé friss salátával, korianderes vinnaigrette — részletezte Tóth József kreatív séf, mesterszakács. A leves hagyományos gyöngytyúk eszencia, melyet kerti javakkal és szarvasgombás maceszgombóccal tálalnak; főételként csirkemell és mangalicaszűz képviseli a tradíciót, a csirkemell supreme-hez vajas kanapéra megálmodott libamáj, vargánya és sült őszibarack dukál. A hungarikumnak számító mangalicaszüzet zöldfűszeres krusztában készítik, salottás lilaburgonyát adnak mellé, gránátalma jus-el. A desszert tripla csokoládétorta, pisztáciás mascarpone, amelyet házilag kandírozott virágszirmokkal gazdagítanak, valamint tárkányos-málnás picante.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!