Jubiláló országjárásba kezdenek a balatonföldvári fúvósok

2012. június 12. 12:48

A Balatonföldvári Ifjúsági Fúvószenekar fennállásának 20. évfordulóját országos térzenetúrával ünnepli. Minden megyeszékhelyen ingyenes műsort adnak majd.

2012. június 12. 12:48

Egyedi attrakcióra készül a díjakat halmozó Balatonföldvári Ifjúsági Fúvószenekar, amely fennállásának 20. évfordulóját országos térzenetúrával ünnepli június 27. és július 3. között, minden megyeszékhelyen ingyenes műsort adva. Kapus János karnagy tájékoztatása szerint a földvári fúvósok egy hét alatt átlagosan napi három helyszínen fellépve, összesen húsz koncertet adnak. Minden megyeszékhely egy-egy népszerű terén hangulatos indulókat, filmzenéket, fúvószenekarra írt koncertdarabokat és ismert világslágereket játszanak, a Dél-Dunántúl három nagyvárosában, Kaposváron, Pécsett és Szekszárdon kezdve az országjárást. Az eseménysorozat kulturális, művészeti jelentőségén túl nem titkoltan turisztikai célokat is szolgál: a zenekar magával viszi mindenhová a térség látványosságairól, turisztikai lehetőségeiről szóló ajánlatokat.

A 2002-ben Magyarország legjobb zeneiskolai fúvószenekarának választott, 2007-ben a Fúvószenekari Világszövetség (WASBE) minősítési rendszerében kiemelt arany fokozattal elismert, több nagydíjjal jutalmazott Balatonföldvári Ifjúsági Fúvószenekar sikerrel „térzenélt” már Prága, Barcelona, Hamburg, Krakkó főterein és sok hazai helyszínen. A mostani országjárással régi álmuk teljesül, hiszen fellépésükkel viszonozzák az elmúlt évek során a Balatonföldvári Térzene Fesztiválra az ország minden pontjáról érkező csapatok játékát. Az idén július 4. és 7. között zajló Balatonföldvári Térzene Fesztiválra eddig 3 profi és 20 amatőr fúvós zenekar jelezte részvételi szándékát. Újdonságnak számít, hogy idén nemzetközi fúvós karnagyi versenyt is rendeznek, a megmérettetésre eddig három országból tizenhatan jelentkeztek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!