Világháborús gránátot robbantottak Siófokon

2012. június 18. 10:37

Gránát okozott kisebb riadalmat szombat délután a siófoki strandnál, melyet fürdőzők találták a Balatonban, méghozzá egészen közel a parthoz. A szerkezetet végül a helyszínen megsemmisítették, ám ilyen eszközből több száz rejtőzhet még a Balaton iszapjában.

2012. június 18. 10:37

Szombat dél körül kézigránátnak látszó rozsdás tárgyat találtak fürdőzők a Balatonban, Siófok nagystrandjának partjától néhány száz méterre. A helyszínt a balatoni vízirendészet biztosította a tűzszerészek kiérkezéséig, ők pedig megállapították, hogy igen rossz állapotban lévő, robbanóanyagot tartalmazó, rozsdás tüzérségi gránát, amelyet kockázatos lenne elszállítani, ezért a helyszínen a vízben meg is semmisítették.

A gránátot a parttól mintegy 200 méterre robbantották fel végül, a fürdőzők elterelése után. A helyszín biztosításába a vízrendészet mellett bekapcsolódtak a vízimentők is. „Itt húzódott a II. világháborús Margit-vonal, négy hónapig állandó harcok dúltak. Évente több ilyen rejtőző robbanószerhez riasztanak minket” – tájékoztatott Várkonyi Melinda. „A nyári szezon igen veszélyes, mert nagy melegben apad a vízszint, előkerülnek a halálos csapdák” – tette hozzá a Borsnak Kiss György tűzszerész.

Fotó: Kapos TV

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!