Bűnmegelőzésben mintastrand az alsóörsi

2012. június 25. 14:58

Újszerű módszerekkel hívják fel a turisták figyelmét a bűnmegelőzésre a Balaton-parton. Az országosan egyedülálló program tavaly indult a biztonságos strandokért.

2012. június 25. 14:58

Újszerű módszerekkel hívják fel a turisták figyelmét a bűnmegelőzésre a Balaton-parton – mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője sajtótájékoztatón hétfőn, a legtöbb ilyen módszert alkalmazó Alsóörsön. Futtató Norbert elmondta: tavaly indult az országosan egyedülálló program a biztonságos strandokért.

Hozzátette: figyelemfelhívó plakátokat helyeznek ki meghökkentő területen, például vízi játékokon, vagy a mosdóban; bűnmegelőzési információkkal ellátott ital- vagy étlapot készítenek. Azt is tervezik, SMS-ben kérik fel a turistákat arra, hogy vigyázzanak értékeikre, és egy bűnmegelőzési módszereket bemutató honlapot is készítettek. Az osztályvezető példaként említette, hogy múlt hétvégén az alsóörsi strandnál ugróiskolával, játékos módon igyekeztek ráébreszteni a turistákat a megelőzés fontosságára.

Hebling Zsolt, Alsóörs független polgármestere felidézte: két évvel ezelőtt a balatonalmádi rendőrkapitányság javaslatára kamerát szereltek fel a strand bejáratánál, s már az első órában egy ismert, negyven lopást elkövető tolvajt azonosítottak a segítségével; az önkormányzat ezért bővítette a kamerarendszert. Hebling Ernő, a balatonalmádi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője ismertette: múlt évben 22 strandi lopás, 60 esetben pedig gépjárműfeltörés miatt indítottak eljárást.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!