Ha Bécs, akkor Gemischter Satz

2012. április 19. 09:09

Április 20-án és 21-én, azaz pénteken és szombaton nyitott pincékkel várják a bécsi borászok az érdeklődőket, hogy megkóstoltassák velük az újra felfedezett Gemischter Satz borukat, ami a dűlő teljes termését egy borban mutatja meg.

2012. április 19. 09:09

Húsz bécsi borász várja április 20-21-én, azaz pénteken és szombaton a bécsi 19. és 21. kerületekben az érdeklődőket, hogy megmutassák nekik a Gemischter Satzot, ami egy tipikusan bécsi házasítás. Teljesen más, mint amit egy cuvée-től megszoktunk: nem a pincében házasítják a tételeket, hanem már eleve együtt szüretelik le, és együtt is dolgozzák fel az egész dűlő termését. Rizling, tramini, zöld veltelini, pinot blanc, rotgipfler és cirfandli - ezek a fajták adják ezt a sokrétű fehérbort.

A részvételi díj borászatonként öt euró, a helyszínek között kisbusz szállítja a vendégeket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!