Eltávolodik Európától a Volvo Ocean Race

2012. március 05. 17:55

Knut Frostad, a Volvo Ocean Race ügyvezető igazgatója a Sail-World Asia munkatársának nyilatkozott az óceáni vitorlásverseny helyzetéről - írja a Vitorlás Tudattágítás blog.

2012. március 05. 17:55

Knut Frostad szerint a VOR eléggé eltávolodott Európától, ahol az embereknek rálátása és tudása van a vitorlássporthoz. A gyenge európai gazdaság miatt viszont a támogatók a fejlődő piacok, főleg Kína felé szeretnék megmutatni magukat. Frostad szerint ma sem olcsó a Volvo Ocean Race-en való elindulás, a versenyen pedig Nyolc-tíz hajó lenne az ideális létszám, ezen felül kezelhetetlené válna a mezőny. A szervezők több fiatalt, több országot és több csapatot szeretnének látni a versenyeken, így igyekeznek alacsonyan tartani a nevezési díjat.

Frostad azt is elmondta: Ázsiában egyre élénkebb az érdeklődés a verseny iránt. A következő VOR-ra 174 kikötő jelentkezett előzetesen, s ez körülbelül nyolcvanra fog csökkenni jövő májusig. A VOR igazgatója elismerte, hogy a vitorlázás egy meglehetősen szűk réteget érdekel, de leszögezte, hogy a VOR elég komoly vizuális eszközökkel támad, és a látványos videókat, fotókat rengeteg helyen használják – számol be a Sail-World Asia interjújáról a Vitorlás Tudattágítás blog.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!