Schmitt megint kiválasztja három kedvenc borát

2012. február 29. 16:25

A CBA idén hatodik alkalommal tartja meg házi borversenyét. 767 mintából nyolc bírálóbizottság vakteszttel választja ki a legjobbakat, amelyek közül Schmitt Pál ismét megnevez hármat, amelyek a Magyarország elnökének bora címet viselhetik.

2012. február 29. 16:25

A CBA idén hatodszorra rendezi meg házi borvesenyét, amelyen összesen nyolc bírálóbizottság 767 mintából vakteszttel választja ki az általuk legjobbnak vélt tételeket. Lévén vakkóstolóról van szó, a szakmai zsűri tagjai nem ismerik, hogy a bor melyik borászatból származik, és azt sem tudják, milyen évjáratú.

A legjobbak közül kategóriánként három bort Schmitt Pál köztársasági elnök is megkóstol, és amely a leginkább tetszik neki, az viselheti egy éven keresztül a Magyarország elnökének bora címet. Az államfő plágiumbotránya azonban mára a boros szakmát is elérte, többen, így például a Borászportál szerkesztősége megkérdőjelezik ugyanis a díj rangját.

2011-ben a fehérborok közül a Kreinbacher Pincészet 2007-es somlói Öreg Tőkék Bora, a desszertborok közül Orosz Gábor 2000-es hatputtonyos tokaji aszúja, a vörösborok közül pedig a Bodri Pincészetből származó 2009-es szekszárdi kadarka viselhette a Magyar Köztársaság elnökének bora címet.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Táskás Tóni
2012. március 04. 20:16
A borok termelői pedig automatikusan megkapják a doktorit Plagi bától.
liberálzöld.
2012. március 04. 20:16
Jézusom! Még mindig favorizálják ezt a mindenkori hatalompárti seggnyaló hülyét?
Erik a Narancs
2012. március 04. 20:16
Elobujt Orban csalo seggnyaloja az odujabol !
balint60
2012. március 04. 20:16
Vannak vendégei? Egyetlen számottevő demokratikus ország államfője sem hívja meg hivatalos látogatásra és nem is jön hazánkba. Marad Kazahsztán, az előre tervezett EU-s rendezvények, meg a himi-humi rendezvények látogatása. Ezeken kóvályog feszült arccal, rebbenő tekintettel, újságírókat messze elkerülve szegénykém.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!