VI. György a britek kedvence

2011. február 14. 11:21

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia A Király beszédének ítélte a legtöbb elismerést. Colin Firth lett a legjobb színész, Geoffrey Rush a legjobb férfi mellékszereplő.

2011. február 14. 11:21

A Király beszéde majdnem mindent vitt Londonban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia díjkiosztóján. Megkapta a legjobb filmnek, a legkiemelkedőbb brit filmalkotásnak, a legjobb eredeti forgatókönyvnek és a legjobb eredeti filmzenének járó díjat. Colin Firth lett a legjobb színész, Geoffrey Rush a legjobb férfi mellékszereplő, Helena Bonham Carter pedig a legjobb női mellékszereplő.

A legjobb rendező David Fincher a Facebook-sztorit feldolgozó Közösségi háló című filmjével, a legjobb női főszereplő díját Natalie Portman kapta a Fekete hattyú című balettos thrillerben nyújtott alakításáért. A legjobb animációs film a Toy Story 3., a tavalyi év külföldi filmje pedig A tetovált lány lett.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!